Český pohár Velkopopovického Kozla 2009

Autor: Petr Šváb (webmaster@obec-kamanec.cz), Téma: Český pohár
Vydáno dne 05. 04. 2009 (4322 přečtení)




Jaro je tady a s ním se kvapem blíží i začátek nové sezóny a další ročník seriálu Český pohár Velkopopovického Kozla v běhu mužů a žen na 100 m s překážkami.

Co je pro ročník 2009 nového ?
O podobě a termínovém kalendáři jsem psal v minulém článku. Jen pro připomenutí:

  9. 5.    Plzeňská stovka Plzeň
13. 6.    Stovkování pod Slunečnou Moravský Beroun
11. 7.    Bludovská stovka Bludov
  8. 8.    Večerní stovka Kamenec u Poličky
29. 8.    Polabské stovkování Písková Lhota
  5. 9.    Borovanská stovka Borovany

Společné pro všechny závody je povolení používání treter.

V oblasti pravidel došlo k zásadní změně v bodování kategorie seniorů a seniorek:
Závodníci ročníku narození 1979 a starší jsou kromě bodování v kategoriích mužů a žen bodováni navíc v kategorii senioři a seniorky. Způsob bodování - 1.nejlepší senior(ka) v závodě získává 10 bodů, 2. 9 bodů atd. až 10.nejlepší senior(ka) v závodě získává 1 bod. Dříve používaný způsob označování kategorie velkým S u jmen je nyní nahrazen databázovou evidencí dle ročníku narození viz. níže.

Novinkou pro všechny závodníky je možnost on-line přihlašování k jednotlivým závodů prostřednictvím modulu Přihlášky LIVE na internetové adrese www.stovky.cz. Ve stručnosti se jedná o přihlašování závodníků z centrální databáze. Každý závodník má v ní přiděleno své osobní číslo (FScode). Pokud se závodník v databázi nenajde (nestartoval v závodech v minulosti), provede zaregistrování nového závodníka. Základním údajem je také ročník narození, který má návaznost na další evidence - senioři, případně dorost atd. Jedinou položkou, která může být každý rok odlišná je družstvo, za které závodník v daném roce startuje. Podrobný návod je uveden v nápovědě.
Samozřejmě platí také možnost přihlašování se na kontakty pořadatele závodu. 

Na závěr sezóny se uskuteční slavnostní Galaodpoledne požárního sportu, opět společně s Ligou ve výstupu na věž, a to dne 7. listopadu v Dobřanech u Plzně. Vyhlášení a ocenění nejlepších třiceti mužů a žen, nejlepších seniorů a seniorek se uskuteční 20. září v Ústí nad Labem při MČR SH ČMS.

Významným partnerem seriálu je i nadále firma Yotiva a.s. Brno. Ze závodů Českého poháru se budou nadále pořizovat přímé přenosy a záznamy na www.yotiva.tv.

Jak již bylo uvedeno u přihlašování, v provozu je internetová adresa www.stovky.cz, na které najdete vše nejen k Českému poháru Velkopopovického Kozla, ale také veškeré informace k dalším "stovkařským" závodům v České republice. Stejně tak vše najdete i na www.obec-kamenec.cz.

Petr Šváb
SDH Kamenec