VCÚ - Dva rekordy na úvod sezóny

Autor: Tomáš Valda (tomas.valda@kuncice.eu), Téma: VC Ústeckoorlicka
Vydáno dne 06. 05. 2009 (4321 přečtení)




První soutěží pro letošní ročník Velké ceny Ústeckoorlicka nebylo jak je zvykem zápolení v Rybníku, nýbrž se letos poprvé běželo na Vysokomýtské trati a to hned dvoukolově. Na to, že tyto závody byly po zimním "spánku", padaly velmi nádherné časy v obou kategoriích. Dvakrát překonaný rekord u mužů a dva časy pod 19s u žen, to málokdo na první soutěži čekal. Musíme ale hned druhým dechem dodat, že se zrychlila přes zimu všechna družstva, když až po 14. místo v soutěži jsou časy pod 20 vteřin, musí všechna družstva, pokud chtějí urvat nějaký ten bodík zabrat.

 Vysokomýtský pohár se může pyšnit dalším krásným číslem, a to účastí. 26 družstev mužů a je krásná návštěva,bohužel ženám nové pravidlo o půjčování na každé soutěži žádná nová družstva nepřineslo, jelikož pokud z výsledkové listiny odečteme družstvo Desné (SY), tak každý kdo dokončil v platném čase alespoň jeden ze dvou pokusů, bral body. Vraťme se ale k zápolení na trať. Hned v prvním kole předvedla obě družstva Kunčic čas pod 18s a tyto časy se po dokončení prvního kola zdáli jako nedosažitelné pro ostatní družstva. Po prvním kole byl dokonce na třetím místě Letohrad s časem 18,46s. Ale v druhém kole se před tento čas vmáčkla další tři družstva a Letohradští harcovníci brali body za 6.místo. Druhé kolo u mužů přineslo celkově zlepšení více týmů. Nejlepší výkon předvedla družstva Letohradu-Kunčic B a Bystřece. Když Kunčičtí dokončili svůj pokus v čase 17,36s, mohli se radovat z nového rekordu VCÚ. Jejich radost netrvala ale dlouho, po pěti družstvech nastoupilo družstvo z Bystřece a vystřihlo krásný pokus zapečetěný přesným sestřikem obou proudařů a překonalo dosavadní rekord Kunčic o další dvě setinky.

 To v ženské kategorii rozhodovalo o umístění jednotlivých družstev spíše prostřiky jedné z proudařek. Vezmeme si například družstvo z Horního Třešňovce a jejich první pokus...nádherný sestřik levého proudu za 18,36s, ale výsledný čas 31,54s...ještě, že bylo to druhé kolo a Hornotřešňovačky si polepšily v čase na 18,65s, což jim vyneslo vítězství na první soutěži. I ženy se přes zimu zrychlily...v loňských výsledkovkách těžko najdeme dva časy pod 19s a letos hned na prvním závodě. A to musíme podotknout, že České Rybné pokus neklapl na 100%, protože i toto družstvo dokáže dávat stabilně časy pod 19 vteřin. Jak ale bývá ve Vysokém Mýtě zvykem, proběhly další dvě minisoutěže...o nejrychlejší sestřik, což se podařilo u žen PP z Letohradu-Červené a mužů LP z Letohradu-Kunčic, a druhou bonusovou soutěží je klání o nejrychlejší zadek. Zde pro změnu obsadila první místa parta z Bystřece. Pokud shrneme obě dodatkové disciplíny, tak nejlepší vodu dávají v Bystřeci a nejlepší sprintery mají v Letohradě.

 

Autor článku: Tomáš Franz - SDH Černovír
 

Foto: http://vojty.rajce.idnes.cz/VCU_Vysoke_Myto_3.5._2009/