První kolo PHL 2009 - 23.5.2009 Počenice

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: SDH Počenice
Vydáno dne 27. 05. 2009 (7045 přečtení)




V sobotu, dne 23.května 2009 byl zahájen již 8. ročník Podhostýnské hasičské ligy. Po roční pauze jsme měli v Počenicích opět možnost odstartovat sérii třinácti soutěží v požárním sportu. Za krásného počasí, které je pro soutěž v Počenicích netradiční, se sjelo 20 soutěžních družstev mužů a sedm družstev žen, aby změřili své síly na začátku sezóny.


Soutěž byla zahájena ve 13:00 hodin nástupem soutěžních družstev a krátkou poradou velitelů jednotlivých týmů za účelem ujasnění pravidel.

Ve 13:30 hodin se na startovní čáru postavil první tým mužů, družstvo domácích hasičů, kteří podali slušný výkon a umístili se na hezkém šestém místě.

Prvního kola soutěže PHL se v letošním roce bohužel nezúčastnilo družstvo mužů z Bořenovic, kteří se v loňském ročníku PHL umístili na 2 místě. Naopak SDH Dobrotice nastoupilo letos se dvěma týmy mužů, ale jistě neočekávaně se na výsledkové listině objevili až téměř v samém závěru, tedy na 17 a 18 místě.
Jak se dalo předpokládat, velmi slušný výkon podalo družstvo mužů z Přílep, Pravčic a Karolína. Všechna tři družstva ukončila svůj útok pod hranicí 19 sec. Ovšem rekord trati nebyl překonán. I nadále si své prvenství na trati v Počenicích drží družstvo z Vrbětic s časem 17,42 s. Ani ženský rekord trati nebyl překonán a i nadále kralují holky z Rymic s časem 19,67 s.


Měli jsme možnost a čest mezi námi přivítat družstvo mužů SDH ze Sedlce (poblíž Českých Budějovic), kteří nám ukázali, že i v jižních Čechách holdují hasičskému sportu a v konečném pořadí se umístili na hezkém sedmém místě.




Všechna družstva mužů splnila svůj útok. V kategorii žen útok nedokončilo pouze družstvo ze Zdislavic.


Soutěž byla ukončena nástupem všech družstev, která se účastnila prvního klání v rámci PHL. Vítězům byl předán pohár, diplom a finanční odměna za jejich vynikající výkony.


Poděkování patří všem pořadatelům, kteří jakkoli přispěli k hladkému průběhu celé soutěže a také všem zúčastněným družstvům za jejich výkony, a v neposlední řadě nesmíme zapomenout poděkovat naší dětské hip hopové skupině z Počenic, která nám vyplnila přestávku při úpravě trati.

Jitka - SDH Počenice

Zde je možnost shlédnout fotky ze soutěže v Počenicích:
jerrka.rajce.idnes.cz/Soutez_PHL_-_Pocenice_23.5.2009/#album