Nevcehle 7.6.2009 - 2 kolo OPEN ligy

Autor: Milan Beneš (BenesMilan@seznam.cz), Téma: Jihlavské liga OPEN v pú, Zdroj: www.openliga.cz
Vydáno dne 11. 06. 2009 (4174 přečtení)




Za slunečného počasí padaly v Nevcehli extraligové časy . Vítězství v mužské i ženské kategorii získalo domácí družstvo Nevcehle

Autoři článku: Stanislav Augustin, Milan Beneš

Druhé kolo OPEN ligy se hned den po soutěži v Brtnici odehrálo U Komára, tedy v nevcehelském hasičském areálu a celkový počet 34 družstev v kategorii mužů a 11 družstev v kategorii žen sliboval náležitou zábavu pro útokůchtivé diváctvo.

První místo v celkovém pořadí v kategorii mužů si stejně jako loni nekompromisním výkonem vybojovali domácí hasiči, když jejich o pět setin rozdílné sestřiky zastavily časomíru ve vynikajícím čase 16,52. Další družstvo a zároveň poslední, kterému se v základním kole podařilo dokončit v čase pod sedmnáct sekund byly Lavičky, které časem 16,91 jasně ukázaly, že jejich úspěch v Brtnici nebyl pouhým úletem. Na stupně vítězů se ještě probojoval Urbanov, který dokončil svůj útok v čase 17,35. O úrovni soutěže vypovídá především fakt, že ještě na dvanáctém místě figurovalo družstvo Žďáru, které uzavíralo řadu družstev, které dokázaly svým pokusem pokořit osmnáctisekundovou hranici - výsledný čas 17,90.

Ani v kategorii žen nebyla o překvapení v podobě skvělých časů nouze. Na vrchol stupňů vítězů se hned druhým útokem vyšvihla domácí Nevcehle s jak jinak než z řady vybočujícím časem 16,36 a s fantasticky sraženým prvním terčem - 15,70. Následována byla družstvy Výčapy Q (17,18) a Výčapy (17,68).

Ještě před soutěží žen proběhlo finále mužů, které velmi překvapivě pokračovalo i po ukončení ženské kategorie. Domácí družstvo Nevcehle totiž dosáhlo stejného času jako Lavičky (16,80, PP Laviček dokonce 15,92) a družstva se dohodla, že předvedou další pokus, který měl rozhodnout. Kupodivu se tak nestalo a po té, co obě družstva dosáhla na zkrácené trati opět stejného času 14,44, bylo rozhodnuto, že se bude pokus opět opakovat. Namotivovaní hasiči z Laviček svůj pokus ke smůle přihlížejících nedokončili a domácí družstvo Nevcehle si za natvrdo zaběhnutých 14,11 "odvezlo" hlavní finálovou výhru.

Abych neporušil autorská práva nevcehle , tak podrobný a výstižný článek najdete na stránkách Nevcehle www.sdhnevcehle.cz O úrovni celé soutěže jasně mluví to že  do dvanáctého místa bylo nutno zaběhnout čas začínající 17,...a kdo chtěl aspoň bod v ženské kategorii, tomu musel jeho čas začínat 18,...


Po dvou kolech OPEN ligy je tedy pořadí trochu překvapivé, kdy na prvním místě jsou Lavičky, uvidíme kolikrát ještě zavítají na OPEN ligu aby zahýbali pořadím. Za nimi obhájci loňského titulu Dolní Němčice, které ovšem letos objíždí i Extraligu  a pokud budou chtít obhájit musí nahnat dostatečný bodový náskok. Stejně je natom i další v pořadí Urbanov. Sedlatice, pokud objedou celou ligu mají namířeno  v této chvíli k medailovým pozicím. Družstvo Nevcehle určitě ještě na pár soutěžích uvídíme a dá se předpokládat že zamíchá celkovým pořadím.

Smůlu si snad vybrali družstva Pavlova a Předína, které odjeli z obou soutěží s N-ky, ale určitě ještě promluví do celkového pořadí.

V ženské kategorii zatím těsně vede Radonín před Sedlejovem. Na třetím místě prozatím Nevcehle.


Vypadá to že letos budou celá soutěž ještě vyrovnanější než loni a počítat se bude každý bod, tento víkend se konná další soutěž v Horkách a uvidíme jak zahýbá celkovým pořadím.

Další članek ohledně tohoto kola:

http://sdhdolninemcice.7x.cz/aktualne/2-kolo-jol-nevcehle.html