13.6.2009 Rychlov - PHL 2009

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: SDH Rychlov
Vydáno dne 18. 06. 2009 (5058 přečtení)




V sobotu odpoledne 13. června 2009 ve 14.00 hodin se konal XXIII. ročník soutěže „O putovní pohár starosty SDH“. Po nástupu družstev a krátké poradě velitelů mohla soutěž začít.

Jako první se na start postavilo družstvo mužů Vítonice A, ale jejich čas 20.50 znamenal až 11.místo.

Třetí družstvo na základně byla Radkova Lhota z přerovského okresu. Čas 18.12 znamenal 4. místo v celkovém pořadí. Družstva Přílep 18.13 a Kunovic 18.57 se svými pokusy zařadily do první desítky v pořadí.

Jako další následoval domácí tym Rychlov A. Svým výkonem 17.70 se kluci dostali na bronzový stupínek v pořadí. Další soutěžící se výrazněji neprosadili. Až jako 14. startující se prosadilo družstvo  ze Špiček z přerovského okresu. Kluci předvedli „špičkový´“ útok 17.49 a celkově se umístili jako stříbrní.

Na tento čas se úspěšně podařilo zaútočit už jen hochům z Nové Dědiny. Svůj pokus se jim podařilo splnit o 6 setin rychleji než  Špičkám, a to znamenalo celkové prvenství.

Ostatní soutěžící družstva v mužské kategorii už do prvních pozic nepromluvila.



Následovala přestávka na  zkrácení dráhy a přesunutí terčů pro ženská družstva. V této kategorii se představilo 7 družstev. Avšak první tři týmy své útoky nedokončili. Až  Hlinsku u Lipníka se podařilo úspěšně dokončit na čtvrtém místě. 

Následovaly Tučapy, které se umístily na druhém místě. Jako šesté startovaly Nětčice.Těm se dařilo nejlépe a časem 20.54 obsadily první příčku.Poslední se na start postavily Rymice. Avšak problémy na základně a prostřik  na pravém terči stačily pouze na třetí místo.


Po půlhodinové  přestávce na zpracování výsledků mohlo začít slavnostní vyhlášení  a předání pohárů pro nejlepší družstva.

SDH Rychlov