V Olšovci nedali domácí borci ostatním družstvům šanci

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 26. 06. 2009 (4056 přečtení)




V sobotu 20. června se v Olšovci uskutečnil pátý závod letošní Velké ceny OSH Přerov. Po vydatném pátečním dešti ani sobotní ráno nevypadalo co se týče počasí nejlépe. Možná právě proto tak do Olšovce dorazilo pouze 22 družstev mužů a 6 družstev žen. Fotky ze soutěže najdete zde.

Do těchto závodů vstupovali jako velký favorit borci z Vrbětic (okr. Zlín), kteří všechny čtyři předchozí závody Velké ceny vyhráli. Kdo čekal od nich opět perfektní požární útok byl tentokrát poněkud zklamán.

Nedařilo se ale ani Babicím, či Špičkám.

Tato náročná trať naopak sedla borcům z Jindřichova – 18,26 s., Hlinska – 18,24 s. a Ústí – 18,06 s.

Domácí přeborníci zřejmě čekali, jak vysoko nasadí ostatní družstva laťku a útočili až jako jedni z posledních. Vichr z hor, jaký pak předvedli, nemohl skončit jinak než pěknou sedmnáctkou (17,60 s.) a prvním místem.

Nic na tom už nezměnili ani kluci z Milotic (18,20 s.) či Luboměře (18,51 s.)

Nezvykle vyrovnaná byla i přes nižší počet startujících družstev kategorie žen. Mezi prvním až třetím družstvem byla pouhá desetina vteřiny. Z vítězství se radovala děvčata z Radíkova – 19,92 s., před Opatovicemi – 20,00 s. a Černotínem – 20,02 s.

Čtvrté místo brala děvčata z Radkovy Lhoty.
Slibně vypadaly i pokusy Hlinska a Milotic. Že nepromluvily do soutěže výraznějším způsobem zapříčinil v prvním případě prostřik a v druhém případě zranění proudařky.
Na závěr soutěže se tradičně rozdávaly věcné ceny a finance za potlesku a dívčích úsměvů.