5.kolo Hanácké extraligy - Čelechovice

Autor: Valouch Zdeněk (Valouch.Z@seznam.cz), Téma: Hanácká extraliga
Vydáno dne 18. 08. 2009 (2697 přečtení)




V sobotu 4. července pořádali hasiči z Čelechovic už šestý ročník poháru starostky obce Čelechovice na Hané. A soutěž byla vskutku povedená.

Čelechovice 2009

V sobotu 4. července pořádali hasiči z Čelechovic už šestý ročník poháru starostky obce Čelechovice na Hané. A soutěž byla vskutku povedená.

Malým zklamáním pro mne byl počet přihlášených týmů. Přijelo jen 16 týmů mužů a 5 týmů žen. Na takhle kvalitní soutěž to byla škoda a myslím že i sami pořadatelé čekali výrazně větší návštěvu. Trať v Čelechovicích je docela pěkná ale záludná. Náběh na trávě, kolem základny dlažba a na konci mírně členité tratě těžké Nivácké terče, které potrápily hodně soutěžních družstev. Ozvučení zajišťoval Jarek z Nivy a komentování jak už je v Čelkách zvykem se ujal David SLK . Jako hlavní a spravedlivý rozhodčí byl Pavel Sedláček z Plumlova. Zahájení proběhlo v rychlosti tak se nic zbytečně nezdržovalo a za nedlouho po ukončení nástupu šel na start první tým. Letos trochu nezvykle šli první na start domácí borci. Útok byl rozběhnutý velmi dobře, ale díky prostřiku na levém proudu z toho byl čas až 19,64 (PP 18,47) a konečné sedmé místo. Ovšem i tento čas stačil na průběžné vedení ještě po útocích dalších 5 týmů mužů. Pak se na startu představilo družstvo z Dětkovic kterým to letos opravdu jde. Na startovní čáru šli s vidinou urvat co nejvíce bodů a pojistit si tak průběžnou první příčku v HE. Velice krásný pokus s časem 18,23 (LP 18,21) znamenalo vedení až do konce závodu . Jejich největší konkurent ,tým Břevence si připsal neplatný pokus, což bylo určítě sklamání . Na bednu doprovodili Dětkovice borci z Plinkoutu (18,86) ( druhé místo ) a hodně veselá Lipová (19,03) ( třetí místo ). Za zmínku stojí i útok Choliny kdy jsme viděli nejrychlejší sestřik na levém terči (17,99) ale pravý to prostřelil jak mohl. Výsledný čas 43,87 stačil až na poslední místo. V závodě žen zvítězila Lipová (21,59), druhé děvčata z Dětkovic ( 27.59 ) a třetí byly holky z Krumsína (28,55). Vůbec se nedařilo vedoucímu týmu HE Otaslavicím čtvrté místo. Poslední skončily holky ze Stražiska.

Co na závěr !!! Velmi hezké letní počasí, dobrá organizace atd….atd… Opět se ukázalo že na terčích z Nivy si vylámou zuby i zkušené družstva. Mám rád tvrdší terče ale tyto jsou opravdu extrém…. Na dalším podniku HE, tentokrát v Dětkovicích AHOJ.