Vranín 11.kolo JOL

Autor: Milan Beneš (BenesMilan@seznam.cz), Téma: Jihlavské liga OPEN v pú
Vydáno dne 02. 09. 2009 (3477 přečtení)




Na předposledním závodě OPEN ligy se stal vítězem  letošního ročníku Urbanov. V ženské kategorii se bude rozhodovat až na posledním závodu.

První místo v tomto závodě brala Olešná  a v ženské kategorii Sedlejov

Autor článku : SDH Vranín



V neděli 30.8.2009 proběhl ve Vraníně předposlední závod letošního ročníku Jihlavské OPEN ligy. Po sobotním dešti se počasí naštěstí umoudřilo. Rychlá dráha, lehké terče a špičková družstva slibovala kvalitní výkony. O body přijelo bojovat celkem 24 mužských a 6 ženských družstev. Před závodem měl v celkovém hodnocení luxusní náskok 20 bodů Urbanov před druhými Dolními Němčicemi.

Obě tato družstva měla v plánu extraligový závod v Pravčicích, vzdálených od Vranína 160km. Dolní Němčice nakonec stíhaly oba závody. K nám se nahlásily na poslední startovní pozici, a protože dostaly od rady ligy výjimku, nemusely se zúčastnit úvodního nástupu. Urbanov neponechal nic náhodě. Z extraligového závodu se předem odhlásil a do Vranína přijel pojistit celkové prvenství. Zato v dívčí kategorii to bude drama do posledního závodu. Radonín vede v jihlavské lize o pouhý bod před loňskými vítězkami ze Sedlejova.

Ještě před samotným závodem předvedli své umění na asfaltové základně freestyle fotbalisté a zaslouženě sklidili aplaus diváků, kteří si k nám našli cestu v hojném počtu.

 

Prvními na startu byli domácí, aby se mohli po odběhnutí věnovat pořadatelským povinnostem. Výsledný čas 19:47 znamenal nakonec nebodované 16. místo, které Vranín letos obsadil již potřetí.

Po domácích si nachystali základnu borci z Olešné. Jsou vedoucím družstvem havlíčkobrodské ligy. Časem 17:03 nasadili laťku hodně vysoko. Asi každý očekával, že na lehkých terčích nějaký ten čas po 17 vteřin padne. Opak byl však pravdou a Olešnou již z prvního místa nikdo nesesadil.

 

Po Olešné následovala série útoků, které nepromluvily do úplně nejvyšších příček. Až osmý na startu, lídr z Urbanova, předvedl čas 17:22, který jej průběžně zařadil na druhou příčku v soutěži. Nyní už byl Urbanov k celkovému vítězství v lize opravdu blízko. Aby mohl titul s konečnou platností slavit, musel ještě počkat na pokus Dolních Němčic. Před jeho provedením se blýskly časem 17:16 Krasonice a Urbanov posunuly na 3. příčku. Pravý proudař Krasonic sestřelil terč za 16:78 a vyhrál sošku pro nejrychlejšího proudaře.

 

Mužskou kategorii tedy uzavřel svým pokusem loňský vítěz JOL Dolní Němčice. Jejich útok byl o 2 setiny pomalejší než útok v podání Urbanova a o novém mistrovi tak bylo rozhodnuto.

Po krátké technické pauze, kdy byla trať zkrácena na 2B, mohla začít kategorie žen. Hned první na startu, dívky ze Sedlejova, předvedly čas 17:67, který zůstal po celou dobu nepřekonán. Druhé místo obsadil Radonín (19:13) a o celkovém vítězi v této kategorii rozhodne až závěrečný závod. Na třetí příčce se před dnešním závodem nacházela Rozseč a stejnou pozici obsadila i ve Vraníně.

Na zkrácené trati proběhlo i finále mužů, kde se soutěžilo o poukázku na živé sele. K nejlepším pěti ze základního kola (Olešná, Krasonice, Urbanov, Dolní Němčice, Předín) byla dolosována Želetava. Sele si za čas 14:58 odvezly stále se zlepšující Krasonice. Naopak neplatný pokus si ve finále připsal Urbanov, kdy pravý proudař sestřelil záměrně oba terče. Urbanovští začali s oslavou celkového prvenství už před finálovým během, takže to ani nemohlo dopadnout jinak.

 

Po provedení závěrečného nástupu, předání pohárů a věcných cen hasičské odpoledne ve Vraníně nekončilo. Na řadu přišla kapela Acheron, která zapůjčila svoji aparaturu na ozvučení celé akce. Vítězství v lize u nás oslavoval do večerních hodin Urbanov a společně s ním i část družstva Krasonic. Někteří si dokonce vyzkoušeli zahrát naživo s kapelou. Zátěžovou zkouškou prošlo i naše nově vybudované dětské hřiště.

Věříme, že jste ve Vraníně prožili příjemně strávené odpoledne a někdy příště k nám opět zavítáte.

 

Originál článku včetně všech videí ze soutěže:

http://www.vranin.cz/hasici/hasicska-soutez-70.html