Tituly v hasičské Grand Prix letos patří Vlkoši a Petrovu

Autor: Luděk Durďák (sdh.rohatec@centrum.cz), Téma: Grand Prix Hodonín
Vydáno dne 08. 09. 2009 (5109 přečtení)




Hodonínská hasičská Grand Prix mužů i žen hlásí pro letošek dobojováno. Stejně jako loni se o ligovou tečku poslední prázdninový víkend postarala soutěž ve Velké nad Veličkou. Rozloučit se sezonou se na Horňácko přijelo téměř čtyřicet týmů.

V mužské kategorii nebylo o celkovém vítězi pochyb. Druhý titul v řadě si už s předstihem díky skvělým výkonům vysoutěžili borci z Vlkoše. Svou suverenitu potvrdili letošním šestým triumfem s časem 17,88 také ve Velké.

Nadvládu vlkošského požárního útoku ještě podtrhl B tým, když celkově skončil bronzový.

 

„Letos nám vyšlo snad úplně všechno. Vyhráli jsme pár závodů v úvodu sezony a to nám zvedlo sebevědomí. Mančaft klapal perfektně. Trošku se to zadrhlo v polovině ligy, ale nakonec se obhajoba povedla a jsme za ni moc rádi,“ těšil se strojník a mluvčí Vlkošských Dušan Ingr.
Druhé místo z velického asfaltu stejně jako v celkovém pořadí Grand Prix patří hasičům z Petrova. Třetí místo si na Zlínsko odvezl Bratřejov.

Na domácí půdě se naopak nedařilo Veličanům, namotivovaný tým se nakonec výsledného času nedočkal.

Ratíškovické Béčko dokončilo svůj útok v čase 20,36, což nakonec stačilo na desáté místo.

Mocně finušující Vřesovice obsadily ve Velké 4. příčku v čase 18,85, celkově v Grand Prix skončili kluci pátí.

Vrbčani předvedli na Horňácku jeden ze svých letošních lepších výkonů. Čas 19,39 jim v nabité výsledkové listině přinesl osmé pořadí.

Pátí ve Velké a čtvrtí celkově. To jsou výsledky hasičů z Čeložnic.

Zlepšené výkony předváděl v závěru ligy nově vznikající tým Vacenovic B. Ve Velké vybojoval šesté místo díky času 19,22.

Vlkošáci slavili už v průběhu závodů, nechyběly ani doutníky...

Stejně jako u mužů také ženská Disgrafik Grand Prix znala svého vítěze předčasně. Po roční pauze se na trůn vrátila děvčata z Petrova.

Nic na tom nezměnil ani mocný finiš hasiček z Kuželova slavících vítězství jak ve Velké (čas 20,47), tak i den předtím v Hovoranech (18,96).

Petrovanky po neúspěšné loňské sezoně prý začínaly prakticky od znova. „Snažily jsme se najít chyby. Začaly jsme u koše a došly až k proudnicím. Nedostatky, které nás loni srážely se nám postupně dařilo odstranit a bylo to znát. Cítíme, že máme potenciál se dál zlepšovat. Letos jsme okusily jeden závod extraligy a hned napoprvé vybojovaly čtvrté místo. Musíme na sobě dál pracovat,“ míní petrovská velitelka Jana Trojancová.
Triumf Kuželovských děvčat potvrdil na Horňácku i B tým, který s časem 21,09 obsadil druhé místo.

Děvčatům z Hovoran se v nových dresech zatím příliš nedaří.

Chyba na rozdělovači znamenala neplatný pokus i pro Čeložnice.

Rohatecké holky předvedly slušný výkon a skončily těsně pod stupni vítězů.

Vrbčanským proudařkám kvůli kratšímu rozdělovači u terčů pár metrů chybělo. Zatímco levý terč se srazit povedlo, pravý zůstal nesestřelen.

 

 (foto já a Makynka Stehlíková)