Rychlov se v Olšovci dočkal vítězství

Autor: Jan Skopalík (jan.skopalik@seznam.cz), Téma: Velká cena OSH Přerov
Vydáno dne 01. 07. 2010 (5567 přečtení)




V Olšovci se dne 19.6.2010 konal druhý závod VC OSH Přerov. Místní dobře připravená trať a chutné občerstvení přilákalo 22 družstev mužů a 10 družstev žen. Po nástupu a přivítání závodníku samotným starostou obce mohla začít přehlídka výkonů. Autorem článku je Aleš Rode. Fotografie z Olšovce najdete zde.

V mužské kategorii nejlépe zdolalo nástrahy trati družstvo kluků z Rychlova. Jejich čas 17.68s byl hozenou rukavicí hned v úvodu soutěže, kterou již žádné družstvo nedokázalo pozvednout. Rychlov si tak po takřka dvou letech znovu vychutnal vítězství ve Velké Ceně a možná tak definitivně prolomil dlouhou sérii, kdy mu k vítězství chyběl často jen malý kousek. Pro připomenutí – jen loni se Rychlov umístil 8 krát na druhém místě. Pohár za druhé místo si odvezli kluci z Radkové Lhoty za čas 18.17s. Tímto výkonem si upevnili první místo v průběžném pořadí VC.

 

 Třetí místo obsadili hoši z Malhotic. Čas 18.57s ukazuje, že tento team letos určitě promluví do celkového pořadí. 

  

Nepopulární bramborová příčka čekala na kluky z Jindřichova, kteří jako poslední dokázali stlačit svůj čas pod 19 vteřin. Škoda, že jejich stroj postrádá potřebné koně. I tak čas 18.79s ukazuje na patřičné kvality.

Že v tomto sportu jde o cenné setiny sekundy ukázali kluci z Luboměře 19.03s, Milotic 19.05s a Ústí 19.07s.

 

 

 Poslední dva teamy, které zvládly stlačit svůj čas pod 20 sekund, byly z Valšovic 19.19s a 7. místo a Vítonic 19.26s a osmé místo. 

 

Domácí borci taktéž chtěli promluvit do celkového pořadí, ale ztráta kotouče a následný uzel na vedení znamenal čas nad 30 vteřin. Jedinou útěchou klukům mohlo být, že nástrahy jejich trati nezvládly Paršovice, Rokytnice, Kokory a Hranice.  

Po krátké přestávce na občerstvení rozhodčích a přestavení tratě se do hrátek s hadicemi pustila i něžnější polovina lidstva. Nejlépe zvládlo 70 metrů dlouhou trať družstvo holek z Radkové Lhoty. Holky si právem odvezli zlaty pohár a připsaly si průběžné prvenství ve VC.

 Čas 18.35s vykouzlil nemalý usměv jejich trenérovi na tváři.



Druhé místo obsadila děvčata z Bohuslávek s časem 18.70s. Holky určitě mrzí, že si nezaplatily účast v memoriálu a tím ztratili šanci na zisk bodů do tabulky VC.



Třetí příčku obsadil Loukov s časem 19.49s.

 V závěru soutěže poděkoval starosta sboru za účast družstev, předal finanční ocenění a poháry. 

 Po kontrole účasti panem Hostašou mohl velitel sboru dát pokyn k ukončení soutěže.