O tom že doma se nevyhrává rozhodly 4setiny

Autor: Petr Kropáč (petrhori@seznam.cz), Téma: VC Uherské Hradiště
Vydáno dne 29. 06. 2011 (3433 přečtení)




Neděle s datem 26.6.2011 patřila závodu o Putovní pohár starosty města UH.Hradiště, který se uskutečnil ve Véskách. Bojovat o tuto trofej na zkrácené trati na 2B dorazilo 19 družstev mužů a 5 družstev žen, domácí potvrdili nepsané pravidlo, že se doma nevyhrává.

Soutěž odstartovali jako tradičně na závodech ve Véskách domácí borci, a předvedli vskutku pohledný požární útok bez nějakých vážnějších chyb a zaváhaní, odměnou jim byl výsledný čas 15.56sec, který jak už napověděl úvod, bohužel na vítězství nestačil a kluci se tak museli spokojit s 2.místem.

Po domácích se představili hasiči ze Salaše, kluci předvedli méně povedený požární útok a tak určitě čas 17.39sec a až 9.místo nebylo to, co od závodu ve Véskách očekávali.

Jako již tradičně se se startovním číslem tři představili hasiči z Mistřic, dosavadní leader VC UH. Mistřičtí taky nepředvedli bezchybný útok, viděli jsme zaváhání na koši, ale zbylá bezchybná práce znamenala pokoření času Vések o 4setiny sekundy a tím si z Vések odvezli vítězství s časem 15.52sec, a dalších důležitých 15 bodů do VC.

Dále se na startovní čáře představili Hradčovice, malé překvapení mistřické soutěže, ale ve Véskách se klukům moc nezadařilo a víc než sekundový prostřik znamenal čas 18.20sec a 10.místo.

Další startující Jarošov předvedl pohledný pokus s časem 17.22sec, který jim přisoudil 8.místo.

Hasiči z Kněžpole již v Mistřicích předvedli, že se konečně částečně vzchopují a ve Véskách už s kompletním strojem zaběhli čas 16.70sec. Ale i při tomto požárním útoku kluci chybovali, a to když strojník nedovřel úplně ventil a levý proudař si dovolil téměř sekundový prostřik (pravý terč měl hodnotu 15.85sec). Kluci tak brali 5.místo, ale podstatných 10 bodů do tabulky.

Hasiči z Částkova opět odjížděli ze soutěže nespokojeni, protože problémy levého proudaře, který chyboval na základně a nepodařilo se mu vzít klubíčko znamenal čas 25.40sec, 16.místo v soutěži, a do tabulky VC pouhý jeden bod, přitom čas na pravém terči měl hodnotu 14.98sec.

Zato částkovský B team měl drobné problémy při nabrání vody, ale i tak si kluci připsali čas 17.16sec a zajistili si tím 7.místo v soutěži.

Poslední volné místo na ,,bedně“ doplnily hasiči z Velkého Ořechova B s časem 15.80sec a tím odsunuli na nepopulární brambory vlastní A team, který zaběhl čas 16.19sec, obě družstva Velkého Ořechova předvedli rychlé výstřiky, ale bohužel prostřiky na terčích jim nedopřály lepší umístění.

Nejlépe umístěným zástupcem okresu Hodonín, byli hasiči z Velké nad Veličkou, kteří se v soutěži umístili na 6.místě s časem 16.73sec.

Jediný zástupce okresu Vyškov, a to družstvo Hodějic se nevyvarovalo chyb, a tak si kluci odvezli čas 22.79sec a tím i 15.místo v soutěži.

Jako jediní mezi muži nedokončili svůj pokus hasiči z Vlkoše.

 
 
V kategorii žen se 1-3místo vměstnalo do 7desetin sekundy, ale bohužel časy moc kvality nepobraly. Vítězství z Vések si odvezla děvčata ze Salaše s časem 25.29sec, když za sebou na druhém místě nechaly s časem 25.31sec holky z Částkova. První trojku doplnily domácí ženy Vések, které zastavily časomíru na hodnotě 25.87sec. Čtvrté místo putovalo do Kunovic za čas 28.76sec. Mezi ženami jako jediné nedokončily svůj požární útok děvčata z Hodějic.