...tak jako noční soutěž v Krátošicích

Autor: Petr Růžička (@), Téma: Táborská hasičská liga, Zdroj: www.thliga.cz
Vydáno dne 05. 08. 2011 (2663 přečtení)




V sobotu 30. července byl ve 21:00 hodin zahájen VI. ročník noční soutěže „O pohár starosty obce Krátošice“. I přes nevlídné počasí se ho zúčastnilo 31 mužských a 13 ženských týmů. Soutěž se konala na místním hřišti pod rozhlednou. Naštěstí pořadatelé zajistili dostatek stanů, pod které se soutěžící mohli schovat před silným deštěm. Požární útoky mohli pozorovat z dálky na velké projekci. Hlavní rozhodčím byl opět pan Šustr. Na čáru stříkání dohlížel pan Čihák.

Jak to na nočních soutěžích bývá, nejprve startovala ženská kategorie. Nejlepší výkon předvedla Nová Včelnice, která startovala jako poslední. O vítězi se tedy rozhodlo až na samém konci. Holky předvedly hezký výkon. Zakončily ho časem 20.56 s. Ten pro dnešní večer stačil pro získání zlata. Druhé místo patřilo dorostenkám z Košic. Na pomyslný stříbrný stupeň vítězů se postavily za čas 21.14 s. Jen škoda, že všechny členky týmu nesplňují věkový limit pro udílení bodů. Bronzovou příčku obsadily ženy ze Dvorců „A“. Levá proudařka se zdržela na základně, proto výsledný čas až 21.94 s. Na 4. místě se umístila Kamenice nad Lipou. I zde se vyskytly malé problémy na levém proudu. Nakonec výsledný čas 22.76 s. Ženy ze Zhoře u Tábora s malými problémy na koši zastavily časomíru na hezkých 23.18 s, což jim stačilo na 5. místo. Šesté místo vybojovaly holky z Chrbonína. Dosáhly času 24.38 s. Dále se s časem 25.27 s umístila děvčata z Tučap. Osmé místo ve výsledkové listině patřilo ženám z Chotěmic. Proudařky byly dost daleko od terčů. Nakonec je srazily v čase 25.36 s. Tým Daměnic z Benešovska čekal na vodu, proto čas 32.48 s a 9. místo. Desítku umístěných uzavíraly ženy ze Zárybničné Lhoty.  Útok dokončily v čase 40.60 s. Neúspěšný pokus mělo družstvo žen ze Svaté Máří, které je každoroční host této soutěže. Diskvalifikace byla udělena družstvu Kozmic a Smrkovu.

Po přestavení dráhy na 3B následovala kategorie mužů. Tu pro dnešek vyhrál Chrbonín „A“. Byla to jejich první letošní výhra. Časomíru zastavili na čase 19.20 s. Těsně za nimi skončili muži z Jankova. Posila z Benešovska získala 2. místo za čas 19.25 s. Třetí místo patřilo Dvorcům „A“ za čas 19.68 s. Na 4. místě se překvapivě umístila Stoklasná Lhota. Klukům vše klaplo. Pokus zakončili časem 19.76 s. Pětku ve výsledkové listině dostali muži z Bohdalína a současně Tučapy „B“ za stejný čas 20.85 s. Sedmé místo tentokrát patřilo družstvu Chotěmic, které chybovali na „béčkách“ a na „rozdělovači“. Celkově čas 21.50 s. Rozsvítit terče za 21.69 s se povedlo Heřmanči. Košice „A“ vše dokončili za 21.89 s. První desítku uzavírali muži z Choustníka. I když si rekord nedali, čas 23.31 s jim stačil. Na 11. místě skončilo s časem 24.60 s „béčko“ z Chrbonína. Daměnice zastavili časomíru za 27.94 s a Markvarec za 29.74 s. Čtrnácté místo patřilo Tučapům „A“. Pomalá voda zapříčinila neuspokojivý čas 29.88 s. Český Rudolec byl na 15. místě za čas 30.03 s. Dále se umístilo družstvo Strmilova (31.90 s), které mělo problémy s vodou. Při požárním útoku Svaté Máří (36.61 s), Zhoře (38.60 s) a Kozmic (48.03 s) chybovali proudaři. Košice „B“ dali čas 43.45 s. Diskvalifikované bylo družstvo Skalice. Ostatních 10 družstev bohužel nemělo dokončený pokus. Bylo mezi nimi také domácí mužstvo, kterého se letos drží smůla, dále tým Slap, Jetětic, Žďáru, Řepče, Kamenice nad Lipou, Zárybničné Lhoty, Drachkova, dorostu z Tučap a „béčka“ ze Dvorců. Velký počet neúspěchů mělo na svědomí špatné počasí, které podmáčelo dráhu. Všichni účastníci už chtěli mít soutěž za sebou, protože byli promočeni tzv. na „kost“.

Do 30-ti minut proběhlo vyhlášení výsledků a zakončení letos poslední noční soutěže. Od starosty obce pana Maška dostala všechna družstva věcné ceny. Ani pravá proudařka Kateřina Škrdletová z Chotěmic nepřišla o cenu za nejrychlejší sestřik terče v čase 20.09 s. Jiří Novák z Jankova obhájil odpolední úspěch a také si převzal cenu pro nejlepšího proudaře. Získal ji za čas 18.62 s.

Další soutěž se koná v sobotu 6. srpna od 13:00 hodin v Řepči a netradičně v neděli 7. srpna od 11:00 hodin v Chotěmicích. Pokud nechcete přijít o zajímavě strávený víkend, přijeďte se podívat. Všichni jste srdečně zvání, jak soutěžící, tak publikum! Zároveň by obě soutěže měly být živě vysílány na webu hasici150.tv .

Autor: Marcela Smolíková