9. kolo JOL - Předín 7.8.2011

Autor: Milan Beneš (BenesMilan@seznam.cz), Téma: Jihlavské liga OPEN v pú, Zdroj: SDH Předín
Vydáno dne 10. 08. 2011 (3718 přečtení)




Ani hrozba přívalových dešťů a silných bouřek neodradila více než čtyři desítky soutěžních družstev od návštěvy předínského sportovního areálu. Startér a hlavní rozhodčí soutěže, pan Miroslav Brunner, tak mohl odstartovat 31 družstev mužů a 14 družstev žen. Autor článku - chroust

Předínská soutěž otevírala poslední třetinu letošní OPENligy a při pohledu na průběžné pořadí ligy bylo družstvům, která se snažila dohnat Dolní Němčice a Rozseč na jejich vedoucích pozicích, jasné, že nebude potřeba jen kapka štěstí, ale že bude nutné na předínské "nakloněné rovině" nechat vše. Hned první pětici soutěžních družstev uzavíraly Petrovice, které především díky vyrovnaným sestřikům odjely z Předína jako vítězové - čas 17,69 s. Ačkoli pěkných sestřiků pod 18 sekund bylo na soutěži k vidění povícero, žádné další družstvo nedokázalo útok dotlačit do sedmnáctkového konce. Nepovedlo se to ani favorizovaným družstvům z Dolních Němčic (2. místo za čas 18,04 s), Sedlatic (3. pozice a čas 18,05) nebo Olešné společně s domácím Předínem (dělené 4. místo za čas 18,23 s). Dalších deset družstev se ve výsledkové listině vešlo do necelé sekundy a poslední čas pod dvacet sekund dokázali zaběhnout hasiči z Horek (19,45 s). Předínská soutěž bývá především díky profilu tratě plná méně povedených nebo dokonce nedokončených útoků. Na letošní ročník určitě nebudou v dobrém vzpomínat například kluci z Trnavy, kteří by rozhodně raději viděli ve výsledkové listině číslo místo písmena N. Také Urbanov si asi představoval lepší čas než 20,66 s a tomu odpovídající 17. místo, navíc když se urbanovská stříkačka rozhodla ukázat světu jednu ze svých ojnic.

Zatímco alespoň začátek mužské kategorie proběhl za slunečného počasí, dámy okusily, jaké je to běhat pod těžkými mraky, které občas seslaly na předínské závodiště dešťové přeháňky. S počasím i tratí si nejlépe poradily holky z Jindřichovic a s jediným sedmnáctkovým časem 17,87 s mohly letos poprvé v OPENlize okusit první místo na "bedně". Pohár za druhé místo si odvezly s výraznými prostřiky ženy ze Svatoslavi a na stupních vítězů je doplnily zástupkyně žďárska - Lhotky Sport s předínskou proudařkou a časem 19,39 s. Průběžně vedoucímu družstvu letošní OPENligy v kategorii žen - Rozseči - se v Předíně příliš nezadařilo a především díky zranění proudařky odjíždělo z Předína s časem 30,21 s a 13. místem.

Ve finále mužů na dvě béčka se první tři družstva dokázala vměstnat svými výkony do šesti setin. Dolní Němčice si z finálových cen mohly vybrat tu pro ně nejlákavější za čas 15,47 s, vítěz základního kola Petrovice dokončily útok v čase 15,51 s a Olešná zaostala za Petrovicemi o další dvě setiny - tedy výsledný čas 15,53 s.

Soutěží v Předíně se letošní OPENliga přehoupla do poslední třetiny a zbývá odběhnout pouze tři další soutěže. V kategorii mužů si Dolní Němčice díky svým stabilním výkonům kráčí za ziskem druhého OPENligového poháru pro celkového vítěze ligy a v tuto chvíli již mají úctyhodný sedmatřicetibodový náskok, který se zdá neotřesitelný. Titanic však byl také "nepotopitelný" a ve hře je stále šedesát bodů. Zvrtnout se může cokoliv... Obdobnou jistou cestu k vítězství si právě v Předíně mírně zkomplikovaly holky z Rozseče, pro které bodový výpadek na této soutěži znamenal citelné bodové přiblížení soupeřek, především ze Sedlejova, Předína a díky předínské výhře i z Jindřichovic.