Napínané finále Podhostýnské hasičské ligy 2011

Autor: Roman Skácel (romanskacel@volny.cz), Téma: Podhostýnská hasičská liga, Zdroj: Klára Šenkyříková, SDH Pravčice
Vydáno dne 06. 09. 2011 (4278 přečtení)




V sobotu 3. září 2011 se v Pravčicích uskutečnil poslední závod Podhostýnské hasičské ligy pro rok 2011. Očekával se strhující souboj mezi třemi prvními týmy v obou kategoriích, jelikož bodový rozdíl byl minimální.

Soutěž zahájil tým Pravčic a předvedl velmi povedený požární útok se stejnými sestřiky na obou terčích (17,55 s). Lídr tabulky, Ludslavice, nastoupil odhodlaně ke svému pokusu, avšak chyba strojníka zmařila šance na vítězství. Nová Dědina měla určitě také ambice na prvenství, ale provinění se proti pravidlům na koši znamenalo, stejně jako pro Ludslavice, neplatný pokus. Bylo téměř rozhodnuto. Zahnašovice se této příležitosti chopily a předvedly druhý nejrychlejší požární útok toho dne (18,00 s), což jim vyneslo 1. místo v PHL pro rok 2011. Třetí příčku obsadil Rychlov I s časem 19,72 s (LP 18,59 s).
Po krátké přestávce a přestavení tratě začala kategorie žen a další zápolení o titul mistryň PHL. Hned v úvodu předvedly letošní dobrou formu ženy ze Zahnašovic a svým výkonem 18,31 s čekaly, co předvedou další závodnice. Loukov, druhý tým tabulky, rozběhl dobře svůj pokus, avšak prostřik na levém proudu zamíchal situaci a vše bylo ještě otevřené. Rozhodly domácí závodnice, které si sice v oslabení, ale s posilou z Rychlova svůj pokus pohlídaly a druhým místem (19,39 s) s nejrychlejším sestřikem na pravém proudu (17,18 s) si zajistily titul mistryň PHL. Velkou radost ze svého požárního útoku a 3. místa měly ženy ze Zdounek (20,26 s).
Večer následovalo vyhlášení celkových výsledků letošního ročníku Podhostýnské hasičské ligy zakončené ohňostrojem a zábavou.

Klára Šenkyříková
SDH Pravčice