Druhé soustředění dorostenecké reprezentace

Autor: Roman - Radíkov (romik@firesport.cz), Téma: Ostatní
Vydáno dne 04. 02. 2012 (4083 přečtení)




PŘÍBRAM – Ke svému druhému soustředění se sjela dorostenecká reprezentace SH ČMS ve dnech 19.-22.ledna opět do Příbrami.

Program soustředění byl hlavně zaměřený na nabírání fyzické kondice při kruhovém tréninku, zaměřeném na různé svalové partie a pilování techniky na věžích. Zdejší krytá věž umožňuje hlavně trénink zálezů a výhozů. Během soustředění si kluci poprvé vyzkoušeli i lezení na čas. V nejlepším světle se v jednotlivých kategoriích ukázali Dan Klvaňa, Honza Gášek a Pavel Hyneš. Ke slovu také přišel nácvik rozdělovačů, kde se zatím klade důraz na úspěšné, téměř 100 procentní, zapojování. Jako bonbónek na závěr soustředění si kluci vyzkoušeli i výběh schodů na Svatou Horu. Stoupání má obávané parametry: celkem 289 schodů na 560 metrech s výškovým rozdílem 80 m !! Smolnou dohru měl předposlední tréninkový den pro Pavla Hyneše, který si z Příbrami odvezl na památku sádrovou ozdobu na ruce. Takže přejeme rychlé uzdravení.
 
„Myslím, že se soustředění vydařilo“, říká trenér Honza Vrablík.“Je výborné, že můžeme trénovat na věži v teple Příbramské tělocvičny, jen je škoda že tam chybí zápich. Kluci jsou úplně někde jinde než před rokem. Nikdo už výkonnostně extra nevyčnívá nad ostatními a tak bude velice těžké v červenci vybrat závěrečnou nominaci. Čeká nás ale ještě hodně práce, tak nám držte palce...“