Firesport
Firesport
   Firesport soutěže    

  Reklama
/

  Ligy a soutěže
 Břeclavská liga
 Český pohár Velkopopovického Kozla
 Extraliga ČR
 Grand Prix Hodonín
 Hanácká extraliga
 Havlíčkobrodská liga
 JL OPEN liga
 Jihočeská has. liga
 Jizerská liga
 Krušnohorská liga
 Ligy - věže
 MSP
 Pelhřimovská hasičská liga
 Podhostýnská liga
 Prostějovská liga
 SMHL
 Táborská hasičská liga
 Třebíčská liga
 VC Uh. Hradiště
 VC Ústeckoorlicka
 VC Blanenska
 VC OSH Přerov
 Západočeská liga
 Zlínská liga PS

  Hlavní menu
Statistiky
Ankety
Všechny články
Nejčtenější články


  Seznam rubrik
 Břeclavská hasičská liga
 Český pohár
 Extraliga ČR
 Fotografie
 Grand Prix Hodonín
 Hanácká extraliga
 Havlíčkobrodská liga
 Jihlavské liga OPEN v pú
 Jihočeská has. liga
 Jizerská liga
 Kozel - partner Firesportu
 Krušnohorská liga
 Liga ČR ve výstupu na věž
 Moravskoslezský Pohár
 Nezařazené
 Obchod
 Ostatní
 Pelhřimovská hasičská liga
 Podhostýnská hasičská liga
 Pozvánky
 Prostějovská liga
 SMHL
 Táborská hasičská liga
 Třebíčská okresní liga
 VC Uherské Hradiště
 VC Ústeckoorlicka
 Velká cena Blanenska v PÚ
 Velká cena OSH Přerov
 Video
 Západočeská has. liga
 Zlínská liga požárního sportu

  Webmaster

 
 
 Závody v německém Altranftu  
Autor: Roman - Radíkov  30. 06. 2008
     Pátrací a informační službě Sojka se díky mezinárodní spolupráci s výzvědnými službami CIA, FBI, KGB a Mosad podařilo odhalit nečekaný výlet reprezentace SHČMS do Braniborska. Ve městě Altranft se konali oslavy 100.výročí založení místního sboru. Na sportovní část oslav byla pozvána družstva z Polska, ČR  a samozřejmě Německa.
 


     


 Vše odstartovalo po upozornění zahraničními výzvědnými službami s žádostí o prošetření nezvykle velké koncentrace známých vozidel na krušnohorské Moldavě. Sojka ihned  rozjela pátrání. Po krátké zastávce a prozkoumání místního folklóru v Dubí , Sojka zjistila, že se opravdu sjíždí členové SHČMS v místním pohostinství, kde se po příjezdu reprezentantů počet obyvatel zdvojnásobil. K velkému překvapení se zde objevila i ženská reprezentace SHČMS a tím počet obyvatel vzrostl již do nepočítaného stavu. Po výborné večeři a probrání plánu přesunu do Německa se výprava rozdělila. Děvčata se přesunula na nocleh do základny trenéra Pěkného. Perlička od  externích informátorů: jedna z členek výpravy si v pozdních nočních hodinách spletla pokoje a místo s trenérem, spala s domácím miláčkem rodiny, psem Ajaxem. Mužská část se uložila v jednom z pokojů hostince, kde se nic podobného nestalo.


 Druhý den ráno se při cestě snažila výprava setřást naše pátrací vozidlo. Naštěstí stopa byla dost silná a mezinárodní spolupráce fungovala dokonale. Po několikahodinové cestě přes Berlín směrem na sever se postupně začali cesty zužovat, hrbolatět až jsme najeli někam do polí. Naštěstí tato cesta nevedla k závodišti, ale do ubytovny v jednom internátu. Výpravy se ujal místní novinář Heiko ., který překvapivě dobře mluvil česky. Po přivítání a rozdělení do pokojů jsme odjeli na  prohlídku místní krajiny. Nejprve jsme se zastavili na krátkém občerstvení ve zrenovované selské usedlosti. Při cestě zpět jsme si ještě mohli prohlédnout monstrózní Lodní výtah z roku 1936, který slouží  k překonání výškového rozdílu mezi řekami.

 Program pokračoval po krátkém odpočinku v místním sportovním areálu. Ochutnali jsme  specialitu – buřt na tisíc způsobů , a pochopitelně i německé pivo. Naštěstí jsme byli dobře vybaveni z Moldavy, kde prořídla stáda velice chutných kuřátek Po několika zajímavých projevech funkcionářů a hostů, kterým jsme pochopitelně nerozuměli, se rozjela noční zábava. Nesmíme opomenout, že největší potlesk za projev, měla Andy Hrouzků, která všechny překvapila zcela plynou němčinou.

 V podvečer se konal slavnostní pochod obcí za účasti všech členů a techniky sboru , hostů a dětí s ohnivými pochodněmi. Během této krátké procházky po městě kupodivu nic neshořelo, až na pár neopatrných koček. Hlavní program byl až v sobotu, což se projevilo i na účasti. Přesto si někteří účastníci opatřili přes noc pěkné opičky ( platí pouze pro občany Německa ).

 V sobotu ráno jsme se  po vydatné snídani  rozhodli doladit formu a odstranit drobné nedostatky v technice. Na parkovišti před internátem jsme si párkrát vyzkoušeli rozestavění základny a rozdělili úkoly jednotlivých členů.

Po přesunu na stadion nás přivítali místní funkcionáři a krásně připravená plocha, typicky přesná a dochvilná organizace závodů. Soutěžilo se s jednotnými stroji Rosenbaum, savicemi s koncovkami DIN a širokými hadicemi.
 Po rychlém nástupu vše začalo přesně podle plánu na čas. Soutěž odstartovala ženskou kategorií. Největší úspěch slavila naše děvčata ve slušivých přilehavých dresech. Všichni  na nich mohli nechat oči. Není divu, klasické monterkové stejnokroje a boty udělali i z pár pěkných němek docela slušné Gertrůdy. Děvčatům se pokus nepovedl podle jejich představ, ale přiléhavá trička vyplněná balónky, zapůsobila hlavně na časomíru a čas stačil na krásné 3.místo.

V mužské kategorii bylo více družstev a konkurence se zdála být přinejmenším zajímavá. Kluci pro změnu okouzlili ženskou část obecenstva, když ukázali svá vypracovaná těla obejmutá elastickými sportovními dresy. Trochu nás překvapila nová evoluční řada stroje Rosenbaum EVO X a na poslední chvíli jsme museli změnit taktiku. Všichni se s tím vypořádali a čas byl 27.6 s. Prozatím to stačilo na 3. místo. Po prvních pokusech měla první šestka i druhý pokus, započítaval se čas ze druhých pokusů. Po drobné chybě na koši jsme si trochu pohoršili a výsledný čas byl 28.4 s . Celkově tedy 4.místo.
 Největší potlesk při vyhlášení sklidila opět česká děvčata, která si došla pro bronzové medaile opět v tričkách s balónky. Muži byli zklamáni, protože žádné brambory nedostali.

Po vyhlášení jsme dlouhou pauzu vyplnily fotbálkem, za který by se nemusela stydět ani česká reprezentace. A 3 góly za 15 minut nedostal žádný z týmů. Během fotbalového utkání mezi týmem kluků a děvčat se jednomu z hráčů nepříjemně přeměnila hlava v pátrací balon. Po menším zjišťování, co se mu vlastně stalo, jsme zjistili, že mu jedna z členek ženského repre.týmu  koupila místní závin s mákem, kde zřejmě byli skryté mandličky, na které je dotyčný alergický. Naštěstí to nebylo nic vážného a po dvou pilulkách, krátké návštěvě v nemocnici a péči ženského týmu bylo vše v pořádku už u večeře, kde jsme se tomu všichni zasmáli i  „Almond de Peyrac“ nad německým gulášem, který chtěl s „funf knedlíků“ . Jen je trochu záhadou, zda závin byl podán záměrně, nebo z dobré vůle…. Pro upřesnění – holky fotbálek vyhrály díky výborné taktice. (pochopitelně to není pravda, ale kluci nebudou toto dál komentovat)

 Program pokračoval Travesty show dvou berlínských krasavic. Škoda, že jsme jim zas nerozuměli. Alespoň hezky zpívali. Večer přišla opět na řadu diskotéka a výměna informací se zahraničními kolegy. Ani po zkonzumování větších dávek německého Bieru, jsme stále nerozuměli nikomu z domorodců.  Rozhodli jsme proto, že než abychom se mi snažili pochopit cizí mluvu, naučíme Němce česky. Nazdraví jim šlo docela dobře, přidali jsme proto ještě typický český pozdrav Nazdar vole. O půlnoci byl spuštěn nádherný ohňostroj.

 Ráno jsme se dojeli ještě rozloučit s místními hasiči a  předali jsme si pár dárků na památku. Cesta domů proběhla celkem klidně a všichni se vrátili nepoškození.

Po zhodnocení výletu jsme se shodli na tom, že Sojka nebude mít nikdy nouzi o externí pracovníky. Informací bylo tolik, že by stačily na celou knihu.
( bohužel se nám nepodařilo zjistit detaily noclehu, ale pes Ajax prý celý týden kňučel a nechtěl nic žrát )

S pozdravem  píp  píp píp píp    Sojka.



2794 přečtení | Komentářů: 4 | Komentovat | Info-mail | Tisk

 
 
  Hledej v článcích
Rozš. hledání

  Reklama
Firesport - vše pro požární sport
Rocková kapela 365


  Diskuze
 VHL Horni Lidec 11.8.2012
 co pro lepší uchycení savice
 Hledáme spolumoderátora soutěže
 Elastické kalhoty
 11. ročník nočnej hasičskej súťaže Mostište -28. júla 22:00


Copyright © 2002 Haka Graphics. Všechna práva vyhrazena.
Žádná z částí webu Firesport nesmí být použita bez souhlasu autorů.
Novinky Extraliga ČR v požárním útoku Ligy požárním útoku Diskuze o požárním sportu a vše s ním související Soutěže, které nespadají do seriálů jednotlivých lig Pozvánky na soutěže Chat pro pokec o požárním sportu Fotografie z hasičských závodů Videa požárních útoků ke stažení Nabídka výrobků pro požární sport Odkazy na ostatní hasičské stránky Sekce, kde jsou příspěvky nezařaditelné do předchozích odkazů