Firesport
Firesport
   Firesport soutěže    

  Ročník 2011
 Výsledky soutěží
 Rozpis soutěží
 Celkové pořadí

  Kalendář soutěží

  Jiné ročníky
 Ročník 2009
 Ročník 2008

  Webmaster

 
 
 7. kolo ZČHL Strážov 20. 8. 2008  
Autor: Redakce ZCHL  31. 07. 2008
     

    Během přejezdu z Janovic do Strážova si člověk ani nestačí odpočinout. Sotva se v autě usadí pohodlněji, po pár kilometrech už se otevře překrásný výhled na nesčetné množství malebných domků všude kolem kostela sv. Jiří na vyvýšeném pahorku, tvořícím dominantu města Strážov – naší další závodní štace.

 


     

     Šipky nás dovedou k jednomu z nejideálnějších areálů pro pořádání ligového dvoukola. S parkováním není nejmenší problém – místa pro auta přibývá jak místní hasiči rok od roku zkulturňují mokré plochy kolem. Za oplachtovaným autem není na první pohled nic moc vidět, stačí však popojít k oranžové nafukovací bráně značící startovní čáru a máme celé zázemí a závodní dráhu jako na dlani. Pořadatelé si dali záležet a připravili příjemné posezení pro spoustu mančaftů, které si večerní tréninkové závody a noční zábavu rozhodně nenechají ujít.

 

     Startovní listina vypadá zajímavě – přihlásí se 27 družstev, které si chtějí nanečisto vyzkoušet tamní podmínky. Dráha, na které se tu běhá už téměř sedm let, je sice neznatelně zvlněná, ale rok od roku lepší. Koneckonců není to žádné fotbalové hřiště, sestřih trávníku je pro hasičské závody ideální a odvodňovací kanály na vylévání hadic nemají chybu! Spousta závodníků ocení asfaltový náběh, který je (obzvlášť pro ty, co běhají v tretrách) údajně lepší než zámková dlažba.

 

     Při večerní je to jak na běžícím pásu. Startér zřejmě chvátá na pivo – člověk se skoro nestačí „připravit“ a už by měl být v „pozoru“ a na výstřel vybíhat. Pár lidí si trochu stěžuje, ale co, vždyť je to jen trénink, o body půjde až zítra. Přesto se všichni snaží podat co nejlepší výkon. A že tu padají časy!

      Brodeslavům to na 2 B klapne, 15:70 je dostává na bednu – 3. místo. Předběhnou je Poděvousy, které byly ve své době na téhle délce tratě špička, 15:45 – 2. místo. Rybník všem vypálí domácí Strážov. Kluci si od práce organizátorů odskočí na dráhu, kde se nezdrží déle než 14:64 vteřin, což jim s přehledem zajistí první místo.

     Pendolínu – mužskému družstvu, které je složené z ligového výběru těch nejlepších, se moc nezadaří. S časem 17:56 dostane dokonce nasekáno i od vítězného mančaftu kategorie žen - Poděvousy 17:51. Na místě druhém skončí SDH Bučí 18:21 a na třetím s větším odstupem domácí Strážov 21:48.

 

     Diváků fandí podél dráhy vpodvečer méně než na loňských nočních závodech, ale s postupem času se to začíná scházet a když se na pódiu objeví kapela „Ukradený vjeci“, najednou je všude plno lidí. Naštěstí není moc velká zima, výbornou náladu a přátelskou atmosféru nenaruší ani četné přeháňky. Navzdory dešti se tancuje a juchá do pozdních večerních, respektive brzkých ranních hodin. On Strážov je na tohle trošičku zrádný – mají tu tak skvěle chlazené nápoje, že člověk jen stěží odolá, aby si nějakou tu „sklínku“ nedal.

 

    Ráno je všude kolem příjemný klid až do deváté hodiny, žádné násilné buzení ani hlasitá hudba z repráků. Spousta lidí to po náročné noci jistě ocení. A když se pak z mikrofonu ozve všem známý Pytlíkův hlas, nemůžeme si do příjemného nedělního jitra přát víc. Snad jen…nějaký odpuzovač nebo jed na slimáky, kterých je všude požehnaně. Nechat boty před stanem se nevyplácí, ráno do nich sice člověk snáze vklouzne, ale představa slizkých tmavých zvířátek, které v nich „běhala“ v noci, je všechno jen ne příjemná.

 

    Rozladění spraví obsluha u stánků, která nám k ranní kávě kromě úsměvu nabídne i výborné sladké koláčky, česnečka je už tradicí. Pořadatelé letos proviantem očividně nešetřili, vzali si ponaučení z loňska i ostatních kol a zajistili dostatek jídla pro všechny.

  

     Kousek vedle je kromě prezentace umístěná malá internetová kavárnička, která je už od večera všem k dispozici. Shlédneme aspoň informace o včerejšku a aktualizované průběžné pořadí ligy. Mnohem víc než výsledky ze včerejška však většinu závodníků zajímá dnešek, a tak není divu, že se někteří nemohou jedenácté dočkat. Ona ta nedělní rána jsou přece jen dost dlouhá, možná by nebylo od věci zauvažovat od příštího roku o posunutí začátku nedělních závodů…

 

       S úderem jedenácté proběhne slavnostní úvodní nástup. Změna termínu se místním vyplatila. Nebe je azurové, sem tam obláček, rosničkáři to zase neuhádli. Dobře že tak! Aspoň si ve Strážově po pár letech užijeme místo deště slunečného závodního dne…

 

     Úvodní slovo mají místní v podání strážovského béčka. Kluci domácí prostředí dobře znají, vyrazí od startu se vší vervou. Jdou na jistotu, nechtějí to zrovna doma zkazit. Voda mohla být vpředu o něco dřív – 20:54 (LP 19:03) jim stačí pouze na 15. místo.

 

     Čím dál lepší útoky předvádějí Strýčkovice. Těžko říct, zda začali více trénovat a nebo jim jde k duhu to, že na dvojzávodech nenocují a přijíždějí čerství druhý den ráno. Ať je to tak nebo tak, spoje jim dnes klapnou přímo ukázkově, voda akorát, sehraný sestřik – 19:98 (LP 18:80) a po pěti kolech konečně opět na bodovaném místě – 10.

 

     Kluci ze Žákavé vypadají poněkud zdrchaně – to bude zřejmě tím, jak se bránili útokům slimáků, kteří jejich béčkařovi v noci „málem sežrali stan“. Košař šroubuje na třikrát než se odhodlá vykoupat v kádi, troják opět zapojuje za plného běhu, chlapci nás chtějí napínat: ano, ne, ano, ne…..ANO! 18:86 (LP 18:60) a 9. místo je jejich.

 

     Mohutné povzbuzování fanoušků napoví, kdože se nám připravuje na start. Samozřejmě domácí! Strážovští jsou tak nedočkaví, že se jim podaří první start ulít. No jo, dnes už se to nepromíjí, přísnému startéru S. Kešnerovi a jeho pomocníku J. Bechovi neunikne ani myška natož Strážov! Čekání na favority stojí za to. Špičkový košař zajíždí do vody jak fretka do klece, rychlá nabíračka, útok je rozběhnutý na výbornou. Na levém proudu 17:13, bráška na druhém však prostříká 18:21. Ujímají se vedení, ale ne nadlouho, osmnáctka jim nakonec stačí pouze na 6. místo.

 

     Ono pořádat doma závody a ještě běhat není žádný med. SDH Strážov to ovšem zvládá skvěle. Není divu, lidé i samotní závodníci jsou tu hodně všestranní. Už v době svého založení v roce 1875 měl sbor početnou členskou základnu a velmi slušné technické vybavení. V současné době zde funguje požární jednotka JPO3, takže i když se zrovna nezávodí, hasiči se rozhodně nenudí…

 

     Krašovický levý proudař se zřejmě příliš unavil ranním fotbálkem a nebo mu kopačák na dráze chybí – nářadí mu vypadne z ruky už na základně. Přes vytrénované nohy nestíhá doběhnout a prostřik tomu odpovídá – 34:83 (PP 18:35!). Pětadvacáté místo a letos prvně bez jediného bodu. Stává se. Kluci budou muset začít od začátku a zkusit se opět inspirovat „ve školce“…

 

     Pravý proudař z Louňové na tom není o moc lépe. Spoj na základně se povede až napotřetí, proudnici stihne na poslední chvíli. Nepomůže ani krocení céčkových hadic závodníkem na trojáku. Díky zdržení je PP dál od čáry nástřiku než jeho spolubojovník na druhém terči a prostříká. Čas 26:53 nestačí lépe než na 22. příčku.

 

     Nastupují SDH Mokrouše. Béčkař jistí spoj za běhu, útok nevypadá zle, ale… ranní česnečka byla rozhodně mastnější i slanější. Podobný čas jim včera stačil na skvělé čtvrté místo, dnes zdaleka ne. Kluci na téhle rychlé dráze rozhodně umějí lépe než 19:04 (18:63) – 11. místo.

 

     Základnu si připravuje Bezděkov pod Třemšínem. Tým je stále dobře naladěn. Že by díky ohnivé „zelené“ vodě? Na proudech dnes totiž dle informací uvidíme „Vinettoua s Old Shatterhandem“! Klukům to běhá líp než filmovým hrdinům jezdilo na koních. Předvedou parádní útok – divoký západ hadr! Škoda prostřiku na LP - 17:90 (PP 17:05) a velmi dobré 3. místo, na kterém se drží i v průběžném pořadí ligy. Howg!

 

     To už jsou na dráze Poděvousy. Ve Strážově jim to zřejmě svědčí, i po náročné noci, se zraněným členem v týmu a zdržení béčkaře na základně bojují o přední příčky. Pravý proudař je však zřejmě přetrénovaný (včera večer běhal i za Pendolino)  a kluci se tak o jednu jedinou setinku za Bezděkovem usídlí na 4. místě – 17:91 (LP 17:18).

 

     Hůře je na tom Kout na Šumavě. Po delší době mají dnes kluci velice dobře rozběhnuto, ale levému proudaři se záhadně zamotá hadice pod nohama, smyčka jak indiánského lasa, závodník nestihne zapojit proudnici a doslova se posadí na trávník – těžko říct, zda překvapením nebo zklamáním – NP.

 

     Štěpánovice jsou tak trochu utajeným týmem, neboť tady nastupují k letošní premiéře. Košař se obětavě vrhne do kádě. Rozdělovač se zdrží na základně a PP pustí klubíčko příliš brzy, takže kluci nedotáhnou – NP.

 

     Ani pravému proudaři z Obory se nedaří. Padá mu proudnice a velké zdržení na základně je znát. Na to, jak útok vypadá nesehraně, to není tak hrozné – 24:83 (LP 23:97) a 21. místo.

 

     Nýrsko jde dnes na jistotu. Pohodový útok zakončí časem 21:16. V ženské kategorii by se neztratili, u mužů to znamená 17. příčku.

 

     Seč nemá dnes vůbec špatně rozběhnuto. Pravý proudař však pouští celé klubko céčkové hadice i se spojkou, která mu utíká – NP.

 

      Mnohem lépe je na tom Holoubkov. Kluci se snaží všechna čest. Levý proudař ale zaspí na základně, vybíhá za trojákem, a tak není divu, že k čáře nástřiku to má s chlupem a prostříká – 22:96. Škoda. Čas druhého proudu LP 19:82 by jim stačil na bodované místo, takhle je to 19. Hlasité rozčilování a nadávky strojníka už ničemu nepomohou a jen kazí image celého týmu.

 

    Únětice potvrdí skutečnost, o které hodně lidí neví – „méďové“ jsou velice bystré a rychlé šelmy. I když ti únětičtí jsou dnes utajeni v zelených dresech. Předvedou nám naprosto famózní útok! Béčkař se stačí otáčet na košaře (našrouboval nebo ne?) než obětavě zalehne při poslání béčkové hadice ke trojáku. Vedení je natažené, voda rychle na proudech. Parádní sestřik! 17:57 (PP 17:37) a vynikající 2. místo.

 

     Skvěle rozběhnuto mají dnes „Vlčáci“ z Dolního Hradiště. Spojky klapnou, závodníci vyrážejí na dráhu. Už už to vypadá na letošní další bronz! Pravý proudař však skončí dost daleko od čáry nástřiku, prostříká a 18:61 (LP 17:74) znamená 8. místo a zároveň 8 bodů do celkového hodnocení.

 

     Ještě lépe se daří Hubenovu. Pravý proudař sice dospává noc při spoji na základně, ale zabere ze všech sil a stíhá doběhnout – 18:14 (PP 18:06), 5. místo. 11 bodů se hodí, aspoň tak dotáhnou mezeru způsobenou vynecháním závodu v Poděvousích, kde kluci nebyli, neboť museli jet na okresní kolo postupových soutěží.

 

     Košař z Horní Kamenice vypadá, jako by právě utekl hrobníkovi z lopaty (zřejmě únava po propařené noci). Je to ale profík (i doslova, neboť je jedním z družstva letošních mistrů ČR HZS sborů), nenechá se jen tak rozházet a předvede nám na koši bezchybnou práci. Závodník na trojáku si s béčkovým spojem hraje za běhu, voda mu letí doslova za zadkem – 18:45 (LP 18:05)  a velmi dobré 7. místo.

    

     Na úžasně svižné tempo béčkaře z Malince je radost se podívat. Voda letí k proudům, záleží jen na sestřiku. LP 18:09 , což by stačilo na pátou příčku, ale pravý proud prostříká a čas 19:12 je odsune až na místo 12.

 

     Janovicím nad Úhlavou se na domácí půdě nedařilo. Dnes se dostanou o krok dál – podaří se jim odstartovat. Troják se zdrží u základny na céčkovém spoji. Stíhá sice doběhnout, ale nedokonale zacvaknutá spojka nevydrží. Kromě mohutné sprchy okolních diváků si připíší další NP.

 

     Docela pěkně to dnes rozběhne Doubravka. Levému proudaři sice padá klubíčko za běhu a motá se na dráze, jak „maďar v kukuřici“. Čas ale vůbec není špatný – 20:78 (PP 20:31) a klukům unikne bodík jen o vlásek – 16. příčka.

 

     Vřeskovice se před útokem nechají slyšet, že: „Bude koukat jako klouzek, na 16ku Jirka Bouzek.“ 16ka to sice není, ale strážovský košař kouká, jak je kluci s přehledem předběhnou (a stejně tak dívčí část osazenstva ZČHL, jak jim to při útoku sluší i zezadu). S „Puškou“ na nabíračce není divu – je to dokonce divočejší západ než u Bezděkova a kluci si po sehraném sestřiku obou proudů vybojují letošní první vítězství! 17:46 (LP 17:36) a 1. místo.

 

     Smůla se lepí na paty závodníkům z Brodeslav, Klatovsko jim očividně nesvědčí. Vypadá to, že zanedbali řádný večerní trénink u baru. Košař šroubuje když už proudy odbíhají ze základny. Nemusí nikam chvátat. Levému proudaři se najednou rozletí zapojená spojka na céčkách (údajně prasklá pružinka v pojistce), vzdá to hned za základnou – NP.

 

     Štěstí nepřeje ani klukům z Hůrek. Troják nedocvakne céčkový spoj na pravém proudu a zjistí to zřejmě až ve chvíli, kdy doběhne na místo. Vyděšeně zírá, jak mu hadice se spojkou utíká za proudařem. Neváhá, doběhne pro ní, přitáhne jí zpátky a aspoň útok dokončí – 30:05 a 24. příčka.

 

     Druhému mančaftu SDH Štepánovice se daří o něco lépe než jejich kamarádům ze sboru. Košař stíhá na poslední chvíli, strojník čeká s vodou zbytečně dlouho – 23:48 (LP 22:69) a uzavírají tak 20ku nejlepších.

 

     Ještě hůř se vede Bystřici. Dost se zdrží na základně, béčkař zapojuje na čtyřikrát, nestíhá, hadice táhne jeho místo on jí. K tomu všemu dlouho voda – 28:67 a 23.místo.

 

     Košař z Horní Lukavice letí do kádě jako vždy, a když naberou tak jen překvapeně kouká, že pravý proudař nestihl zapojit spoj na rozdělovači, načež to úplně vzdal a celý útok tak končí pár metrů od základny – NP.

 

     Troják z Nekmíře to má rovněž tak tak: zapojuje béčko za běhu. Parádní práce na koši jim není ani moc platná, voda sice běží dopředu, levý proudař však dává proudnici na poslední chvíli a zaklekává dost daleko od čáry. I tak končí s velmi slušným časem 19:91 (PP 18:44) na 13. místě.

 

     V dresu pravého proudaře druhého nýrského mužstva se skrývá mistr Evropy a další letošní mistr ČR HZS sborů – Jarda Hrdlička. Voda je ovšem o dost pomalejší než jeho rychlé běhy, u terčů na ní musí čekat. 21:51 (LP 20:98) a 18. místo.

 

     Startovku uzavírají Bílenice&Dražovice. Základna klapne na jedničku. Že by kluci konečně zabodovali? 2 bodíky sice zdaleka nejsou jejich vysněným cílem, se smolným prostřikem na PP 20:51 (LP 18:53) ale nedosáhnou výš než na 14. příčku.

 

     Přeměřit dráhu, přesunout terče a hlavně nasytit rozhodčí, aby vydrželi zbylé útoky – tentokrát již v kategorii ženy. Předtím se musejí posilnit i vytrvalí strážovští fanouškové. I oni se na dnešek dobře připravili: když spustí trubku i sirénu dohromady, není slyšet vlastního slova a blízké mančafty nemají daleko k bolehlavu. Atmosféru ale vyčarují naprosto úžasnou, za hlasité podpory diváků se hned lépe soutěží. Jen na startu se člověk v tom kraválu trochu hůř soustřeďuje na pokyny startéra.

 

     Po pár smolných kolech opět zabodují skvělé závodnice z Bučí a potvrdí svoje kvality. Předvedou nám 100%ní práci na všech postech (nabíračka ani trochu vody na zmar)  a grandiózní útok ukončený v téměř neskutečném čase 17:13 (PP dokonce 16:84!) znamená hozenou rukavici pro všechny týmy. Tentokrát se jí nikomu nepodaří zvednout a Bučí tak veze ze Strážova zasloužených 10 vítězných bodů.

 

     Strážovská trojanda se trochu zdrží s béčkovým spojem, ke značce se ale dostane včas. LP 17:48! Pravá proudařka naneštěstí celou dobu jen omývá terč – NP.       

 

     Proudařka ze Štěpánovic uklouzne u základny a spojuje doslova vleže. Podaří se. Troják je pomalejší, zapomene otevřený prostřední kohout. Výsledný čas ujde 22:65 (PP 21:92) a Štěpánovice tak zaberou na ZČHL první bodík za 7. místo.

 

     Na startu je SDH Soustov. Troják se zdrží na základně a levá proudařka má za sebou smyčku na hadici – NP.

 

     Holkám ze Seče dnes útok klapne, vpředu jsou včas. Čekají na vodu. Velká škoda prostřiku na LP 20:54. Pravá proudařka se trefí z prvního a čas 18:72 by bohatě stačil na bednu. Takhle se musí spokojit s opětovným 6. místem.

 

     Mnohem hůř je na tom Horní Hradiště. Pravá proudařka se zdrží na základně, závodnice jde s rozdělovačem divně do boku. Sotva tam dorazí voda, troják neudrží, ten vylétne a celý se otočí. Smyčky pod ním vykrátí proudy – NP.

 

     Včerejší vítězky z SDH Mrtník zaváhají hned dvakrát – na koši a pravém proudu, který se na základně také hodně zdrží. Dobíhá na poslední chvíli -19 (LP 19:95) a 5. místo.

 

     Strýčkovice nemají svůj den. Trojanda zaspí na základně, zapojuje na víckrát. Při rozběhu pak šlape na céčkovou hadici od levého proudu. Ani voda není 100%ní. 20:12 (PP 19:07) je sice po jejich útoku druhým nejrychlejším, po odběhání všech ale končí těsně pod bednou  na 4. příčce.

 

     Ženy z Únětic se zřejmě nechtějí nechat zahanbit výkonem svých mužských protějšků a ukáží všem, že mají navíc, než se doposud zdálo. Konečně se sehrály, útok klapne, výkonný stroj tlačí vodu vpřed. Vyrovnaný sestřik proudařek zlomí hranici 20ti vteřin a s časem 19:97 (LP 19:59) to dnes dotáhnou až na bronz. Výborně, jen tak dál!

 

     Jako poslední se na start řadí Poděvousy. Holkám se docela daří, základnu mají skvěle seběhanou. Voda je dnes ale nějak pomalejší a na výsledku je to znát. Přesto se jim povede další 17ka 17:89 (PP 17:51), která jim zajistí skvělé 2. místo.

 

     Organizátoři sice ohlásí další útoky o sponzorské peněžní dary, nicméně po skončení ZČHL usoudí, že už by toho bylo za víkend opravdu moc. Bylo tu krásně, ale všichni jsou uzávodění až až a těší se domů. Ačkoli některým by finanční podpora helfla. Během noci se totiž záhadně ztratilo pár věcí ( závodníkům mobil a dokonce peníze spolu se žvýkačkami přímo z batohu, který se našel takto vybraný za stanem). Trochu to kalí radost ze závodů, jenže s tím nikdo nic neudělá – na dvojzávodech se v areálu pohybuje při večerech spousta cizích lidí…

 

     Vyhlášení na sebe nenechá dlouho čekat. Strážov není žádná malá vesnička a udílené ceny tomu odpovídají, všichni se mají na co těšit. 

 

     V mužské kategorii vyhrávají Vřeskovice 17:46, na 2. místě Únětice 17:58 a na 3. Bezděkov pod Třemšínem 17:90.

     V ženské kategorii si pomyslné zlato odváží Bučí 17:13, stříbro Poděvousy 17:89 a bronz Únětice 19:97.

     Nejrychlejším proudařem se stává Vašek Maňas alias „Max“ z Bezděkova pod Třemšínem 17:05 a na výsluní nejrychlejší proudařky se vrací Lucka Reinwartová z Bučí 16:84.

 

     Za výsledné umístění při večerních závodech dostávají družstva obou kategorií sladkou odměnu v podobě lákavě vypadajících dortů. Mňam, mňam!

 

     Putovní pohár města Strážov za součet umístění z celého víkendu zůstává doma. Kluci to měli o fous, Poděvousy jim šlapaly na paty, a nakonec rozhodovaly zaběhnuté časy. Škoda že se vyhlašovala jen kategorie mužů, součty u žen by byly rovněž zajímavé.

 

     Dáváme si poslední závodní pivko, loučíme se s ostatními a máváme rozjařeným strážovským fanouškům. Senioři to rozjeli víc než místní omladina, "zpívaná" jim vydrží skoro celý den. 

      Je vidět, že Strážov to „umí“ nejen na dráze. Organizátoři nasazují ostatním pořadatelům velice vysokou laťku, která se bude letos hodně těžko překonávat.

      Ale kdo ví, třeba nás mile překvapí i další dvojzávody v Nekmíři a Dolním Hradišti… 



Související články:
14. kolo ZČHL Hůrky 13. 9. 2008 (14.10.2008)
13. kolo ZČHL Bezděkov pod Třemšínem 31. 8. 2008 (12.09.2008)
12. kolo ZČHL Horní Hradiště 30. 8. 2008 (11.09.2008)
11. kolo ZČHL Bílenice&Dražovice 3. 8. 2008 (29.08.2008)
10. kolo ZČHL Kout na Šumavě (20.08.2008)
8. kolo ZČHL Nekmíř 26. 7. 2008 (06.08.2008)
6. kolo ZČHL Janovice nad Úhlavou 19. 7. 2008 (25.07.2008)
5. kolo ZČHL Poděvousy 28. 6. 2008 (18.07.2008)
4. kolo ZČHL Krašovice 22. 6. 2008 (30.06.2008)
3. kolo ZČHL Bučí 21. 6. 2008 (27.06.2008)
2. kolo ZČHL Seč 1. 6. 2008 (12.06.2008)
1. kolo ZČHL Horní Lukavice (05.06.2008)
Zimní příprava..... (20.04.2008)
Rada ZČHL pro rok 2008 (21.11.2007)

3571 přečtení | Komentářů: 0 | Komentovat | Info-mail | Tisk

 
 
  Hledej v článcích
Rozš. hledání

  Reklama
Firesport - vše pro požární sport
Rocková kapela 365


  Diskuze
 VHL Horni Lidec 11.8.2012
 co pro lepší uchycení savice
 Hledáme spolumoderátora soutěže
 Elastické kalhoty
 11. ročník nočnej hasičskej súťaže Mostište -28. júla 22:00


Copyright © 2002 Haka Graphics. Všechna práva vyhrazena.
Žádná z částí webu Firesport nesmí být použita bez souhlasu autorů.
Novinky Extraliga ČR v požárním útoku Ligy požárním útoku Diskuze o požárním sportu a vše s ním související Soutěže, které nespadají do seriálů jednotlivých lig Pozvánky na soutěže Chat pro pokec o požárním sportu Fotografie z hasičských závodů Videa požárních útoků ke stažení Nabídka výrobků pro požární sport Odkazy na ostatní hasičské stránky Sekce, kde jsou příspěvky nezařaditelné do předchozích odkazů