Firesport
Firesport
   Firesport soutěže    

  Ročník 2011
 Výsledky soutěží
 Rozpis soutěží
 Celkové pořadí

  Kalendář soutěží

  Jiné ročníky
 Ročník 2009
 Ročník 2008

  Webmaster

 
 
 13. kolo ZČHL Bezděkov pod Třemšínem 31. 8. 2008  
Autor: Redakce ZCHL  12. 09. 2008
     Přejezd do Bezděkova je sice hodně dlouhý, ale cesta po státovce přes Spálené Poříčí na Rožmitál pod Třemšínem lemovaná povětšinou lesy, příjemná. Brdy, kterými projíždíme, jsou pohoří táhnoucí se více než 70 km jihozápadním směrem od hlavního města Prahy. V celé své délce představují jednolitý pás lesního porostu. Vrch Třemšín (827 m n.m.) je nejvyšším vrcholem jižní části Brd. Název pochází údajně od tří zlatých prutů neboli "šínů", potopených v zdejší hradní studni a vrch je nazýván Jaroslavem Vrchlickým "král brdských lesů". Králové většinou holdovali lovu, a tak se ani nedivíme, že pro nás na večer a zítřejší kolo ZČHL v Bezděkově připravili areál tamější střelnice (na asfaltové terče) a známou myslivecká chata…
 


       Známou? Samozřejmě! Hodně týmů ze ZČHL se v květnu zúčastnilo Jarního tréninkového kempu a večerní posezení  právě v myslivecké chatě nemělo chybu. O tom, že je areál hojně využívaný, se koneckonců přesvědčíme i na dámské „oné místnůstce“. Mají tu tentokrát naklizeno, ovšem „chovný pavouček“ nám od jara pořádně vyrostl, dnes má i s dlouhými chlupatými nohami minimálně 30 centimetrů!! Je vidět, že bezděkovští se o něj dobře starají a vzhledem k tomu, jak ho dokázali vykrmit, se už všichni těšíme na dnešní menu pro nás…:o)

 

     A že je opravdu prvotřídní! Vepřo, knedlo a zelo, kuře s bramborovou kaší, gulášovka, bramboráky (s majoránkou a solí občas trochu přiměřeněji…), langoše a vyhlášené klobásy od bezděkovského „Klobásového dědka“ nemají chybu! Je až s podivem, kolik mančaftů si tyhle mňamky a večerní pohodu v Bezděkově nechá ujít. Parádně připravená posezení zejí prázdnotou, večerního (vlastně spíš nočního - kvůli zdržení s dodávkou vody se běhá za tmy…) náběru se rovněž neúčastní moc družstev. Po zdržení v Horním Hradišti dorazí do Bezděkova jen pár týmů –z blízkého okolí a nebo hodně zdaleka. Většina ostatních (vypadá to, jako by se snad domluvili) se nechá zlákat jinou akcí a nebo se jim prostě nechce přejíždět a spát ve stanech. Je docela smutné, že zrovna nováčka v pořádání ZČHL nepřijedou podpořit a svým způsobem i prověřit. Navíc...vždyť jsou to letošní poslední dvojzávody!

     Všechno má své výhody. V chatě aspoň není narváno, parket zaplněný tak akorát, u baru to odsejpá a skvělá nálada vydrží leckomu až do svítání…

 

     Ranní chlad nás vytáhne ze spacáků relativně brzy. Přicházející podzim už je cítit ve vzduchu stejně jako vůně linoucí se z kuchyně. Ranní káva nemá chybu a kdo se nemůže probrat sám, toho probudí  pohled do stylového kouzelného zrcadla za chatou…:o)

     Obhlížíme precizně připravenou dráhu s dostatečným prostorem pro přístřešky závodníků i pro diváky, sledujíce dění z vyvýšené provizorní paletové tribuny. Dobrý nápad! Před jedenáctou je slunce už vysoko nad námi - možná by nebylo od věci zauvažovat na příští rok o trochu dřívějším začátku nedělních závodů.

 

     Na nástup kromě nás připochoduje i početná  kapela a živě zahranou českou státní hymnou nám doslova vyrazí dech! Úroveň závodů Západočeské hasičské ligy se stále zvedá nejen ve výkonech na samotné dráze.

 

     Příchod prvního mančaftu nás doslova zvedne ze židlí. Strážov. Loňským rekordmanům a letošnímu žhavému kandidátu na bednu jako by poslední dobou docházely síly či co. Následuje nemilé překvapení, když nám komentátor oznámí, že v jejich stabilní sestavě vidíme kluky naposled. Bůh ví, co se stalo s tím špičkovým týmem. My můžeme jen doufat, že to je planý poplach a Strážováci budou po překonání krize běhat dál… Byla by věčná škoda, kdyby ne. První start si jim podaří ulít, druhý stojí za to! 100%ní práce na základně, rozbíhají na výbornou. Pravému proudaři vypadává klubko z ruky dřív, než by mělo, strojník to registruje a možná až příliš dlouho čeká s vodou. Čas 20:70 (LP 19:25) dnes stačí bohužel až na 13. místo.

 

     Pňovice vidíme na ZČHL letos poprvé. Kluci běhat umí! Vzadu však nenaberou (na dvakrát) a proudaři čekají na vodu nekonečně dlouho – 34:89, 26. místo.

 

     Průběžně čtrnáctá Žákava nemá zřejmě svůj víkend. Koš tak tak, nabírají na víckrát. Nevypadá to špatně. Když se ale voda dostane dopředu, na rozdělovači zničehonic ulítne pravé céčko. Chyba na trojáku? Nebo že by kluci testovali ty nové „skvělé“ pojistky rovnou na závodech?

 

     Krašovičtí jsou evidentně odpočatí, jelikož přijeli až ráno jako ostatně všichni z Plzně-severu. Nějak se z toho odpočívání nemohou probrat. Nabírač je nejistý, pravý proudař dobíhá na poslední chvíli. Bezděkovská dráha s typickým převýšením ale není nic jednoduchého, a tak se jejich konečný čas 18:94 přesto řadí k těm lepším: 9. příčka.

 

     Nabírač ze Strýčkovic je oproti tomu ten pravý na svém místě – voda jde do mašiny přímo ukázkově. Výborně rozběhnuto. Škoda prostřiku na PP – 20:44 (LP 19:85). Za 12. místo si kluci připíší 4 bodíky do celkového hodnocení.

    

     Levý proudař z Bílenic&Dražovic je po projuchané noci poněkud unavený. Zdrží se u spoje na základně, což je znát. Sotva se dopředu dostane voda, céčkové hadice zůstávají pod trojákem a…. na PP voda záhadně ne a ne dorazit – 29:66 (LP 23:02) a 23. místo. Vypadá to, že se chlapci šetří na závěrečný útok ZČHL do Hůrek. A pro dnešek si vyrazí spravit chuť do přilehlého lesa – na houbách se jim daří mnohem lépe:o)

 

     Strojník z Brodeslav uvážlivě čeká s vodou. Vyplatí se! Po bezchybné práci na spojích by byla škoda rozběhnutý předek utopit. Proudaři jistotu určitě přivítají a poděkují zbytku týmu i divákům naprosto famózním sestřikem, kdy PP je pouze o jednu tisícinu rychlejší než LP. 18:71 jim s přehledem zajistí místo na bedně – tentokrát 3.

 

     Velmi dobře jde kupředu Louňová. Na první pohled nenápadný tým se stabilními a stále lepšími útoky pomalu ale jistě šplhá po žebříčku celkového pořadí v lize. Košař s jeho typickou jistotou, spojky klapnou, dopředu mají parádně rozběhnuto. Velká škoda prostřiku na LP – 19:50 (PP 18:82) a 7. místo.

 

     Béčkař z Bučí má štěstí. Poté, co mu druhý béčkový spoj málem uteče za rozdělovačem na dráhu, zapojuje za běhu. Čas 21:84 však není konečný, kluci budou kvůli technické závadě na časomíře útok opakovat. Druhý pokus je o poznání lepší, nebýt prostřiku na LP, mohli se vejít do první desítky. Takhle je to s 22:33 (PP 19:86) 18. místo.

 

     Kdo chce vidět, jak se ukázkově „zalejvá“ ( samozřejmě ne zahrádka :o) ), dočká se hned při následujícím útoku SDH Kbel. Pravý proudař se zdrží na spoji na základně a nestíhá doběhnout k čáře nástřiku. Strojník v duchu hesla „Maj tam bejt!“ rozhodně nečeká  - NP.

 

     To už se na start chystá zkušený tým Bezděkova pod Třemšínem. Košaře asi znervózní domácí prostředí, šroubuje na víckrát. I tak je v kádi velice rychle. Skvěle nabráno. Voda načasována. Sledujíce práci trojáku a proudařů, tají se nám dech. Kluci mají domácí trať naběhanou, voda je na terčích…..18:24 (PP 17:97!!!) Skvěleeee! Sehraný mančaft potvrzuje svoje výjimečné kvality a kromě dnešní jasné výhry ukončí jakékoli spekulace o prvním místě v lize. Závod před koncem seriálu se Bězděkov stává jasným vítězem! Velká gratulace!

 

     Zato budoucnost kluků z Poděvous je velice nejistá. Košař nezavede koš do kádě úplně ideálně, nicméně nabrat se podaří. Voda mohla jít dřív, kluci jsou téměř na místech. Přesto se pravému proudaři podaří prostříkat – 19:10 (LP 18:66), čímž se připraví o bednu a pro dnešek se musí spokojit s 5. místem.

 

     Výborně rozběhnuto má Hubenov. Proudařům doslova létá tráva za patami (samozřejmě za tretrami) a po dvou neúspěšných kolech kluci opět zabodují. 19:42 (LP 19:03) jim zajistí 6. příčku a z Bezděkova si tak odvezou 10 bodů.

 

     Setečtí to ke konci sezóny rozbíhávají čím dál lépe. Strojník počká s vodou, dokud nemají ukázkově nataženo, vyrovnaný sestřik, 20:04 (PP 19:82) a 11. místo (jejich nejlepší umístění v letošním ročníku).

 

     Obora sice není pravidelným „účastníkem zájezdu“ zvaného ZČHL, nicméně jejich útoky začínají vypadat k světu. Po pohodovém útoku zaberu s časem 20:93 (LP 20:63) poslední bodované 15. místo, což je na dnešní nevyzpytatelné trati a při velkém počtu závodících družstev opravdu úspěch.

 

     Premiéru na ZČHL si při předposledním kole odbývá SDH Chrást. Nevypadá to tak zle, spoje zvládnou v pohodě a vybíhají na dráhu. PP však prostříká snad i kalhoty – 42:71 (LP 19:54), 27. příčka.

 

     Plynulý útok sledujeme v podání Strážova – B. Škoda, že jsou kluci opět slepení ze všech možných koutů, tak jdou mimo soutěž – NP. (Jinak by dosažený čas 19:45 v pohodě stačil na 7. místo).

 

     Skvěle to rozběhnou závodníci z Dolního Hradiště. Ani jejich strojník nechce kluky vpředu utopit, vodu jim rozvážně posílá o něco déle než obvykle. Přesto proudaři prostříkají a s 24:83 (LP 23:12) se do dvacítky nedostanou (21.místo).

 

     Ani Horní Kamenici se nedaří, jako by si kluci všechno štěstí vybrali včera v Horním Hradišti. Základna klapne na jedničku, vpředu má pak ale LP problémy se zapojením proudnice. Voda musí počkat a zdržení je znát: 25:49 (PP 21:22) a 22. místo.

 

     Na jistotu to rozbíhají Vřeskovice. Kluci se stále drží těsně za velkou vedoucí skupinkou ligy, dnes mají šanci dotáhnout na šesté místo. V nejlepším však…. chcípne mašina. Tomu se říká pech! Bohužel NP. Nezbývá než sbalit materiál a…. přesunout se ke stánku s klobásami,  kde kluci ochotně pomáhají s prodejem. Kluci jdou na to zřejmě od lesa (vlastně „od Mrazíka“) a dobrým skutkem chtějí zvrátit nepříznivý závodní osud… :o)

 

     Podobně je na tom Malinec. Stroj sice vydrží, ale nenasazený košík při útoku znamená opět jediné a nekompromisní – NP.

 

     Dublovice běží dnes prvně na 3 B hadice. (Na Brdské lize, které se toto družstvo účastní, se běhá i v mužské kategorii jen na dvě béčka. ) Kluci se premiérového útoku ujímají svědomitě. S jistotou a grácií po vyrovnaném sestřiku obou proudařů zastaví časomíru na 19:95 (LP 19:75) a 10. místo je jejich.

 

     Zato proudaři z Hůrek jsou nějak zmatení. Levý jako by celou dobu běžel na pravý terč, až těsně pře záklekem uhnul. Čas se nedozvíme, opět zazlobí časomíra a kluci budou opakovat.

 

     Kornaticích se zřejmě během ligové přestávky trénovalo. Kluci nám předvedou výbornou práci na spojkách, ale pravému proudaři se podaří hodně prostříkat – 32:17 (LP 21:95), čímž nedosáhnou lépe než na 25. příčku.

 

     Na startu se řadí Horní Lukavice. Ze začátku sezóny se jim moc nedařilo, nyní jsou zpátky ve formě a bojují o přední příčky. Nemají to jednoduché, neustále je vidíme v jiném složení. Výpomoc z Úherec se na předku šikne, nabírač jde sice na víckrát, ale jinak nemá útok chybu – 18:74 (LP 18:61) a brambory těsně pod bednou jsou jejich – 4. místo.

 

     Opět skvělý útok v podání zástupce z Brdské ligy – SDH Líchovy. Škoda, že se tyhle mančafty neobjevují na ZČHL častěji, jistě by řádně zamíchaly pořadím. Dnes po velmi dobrém útoku 19:74 (PP dokonce 19:29) a 8. místo.

 

     Pravý proudař z Únětic se sice zdrží déle na základně a vybíhá později, ale stíhá doběhnout i sundat ve špičkovém čase – 18:45 (LP 18:34), 2. místo. Výborně! Kluci jsou nebojácní bojovníci a v Hůrkách se jistě pokusí o útok na bednu i v celkovém pořadí ligy.

 

     Nastupuje SDH Radětice. Letošnímu vítězi Brdské ligy se moc nezadaří. Béčkař zaspí na základně, nakonec stíhá a voda jde rychle dopředu. PP upadne hadice, proudnici zapojuje hodně narychlo a ještě sundá dřív než pravý – 24:77 (PP 24:13).

 

     Kluci z Mokroušů to rozběhnou jako o život. No, málem tam o něj opravdu jde! Béčkař nezapojí řádně béčkový spoj na mašinu – štěstí, že si toho strojník všimne včas a cvakne hadicovou spojku dřív než přidá plyn. „Uffff!“ oddychne si nejen on a mašina, ale i spousta diváků kolem. Škoda, že pravý proudař prostříká – 21:40 (LP 18:84), domů jedou bez bodu – 17. místo.

 

     Následuje opakovaný pokus Hůrek. Tentokrát se scénář poněkud obrátí. Proudaři jsou na místech a čekají na vodu. S časem 21:00 (LP 20:97) končí pro dnešek těsně za bodovanými místy – 16. příčka.

 

     Levému proudaři z Nekmíře se smůla lepí na paty. Zdrží se na základně, odbíhá jako poslední a ještě mu k tomu všemu upadne kotouč, takže nedotáhne- 31:92 (PP 20:04) – 24. místo.

 

     Mnohem lépe jsou na tom Nezvěstice. Letos teprve na druhém závodě ZČHL a opět bodují. Sehraný útok, radost se podívat. Mohlo to být i lepší, nebýt prostřiku na PP. Takhle zapisují 20:76 (LP 19:46) a 14. místo.

 

     Kluci ze Starého Rožmitálu jsou zvyklí na Brdskou ligu, ovšem ani na 3 B se to nebojí rozbalit. Troják za běhu zjišťuje, zda má spojeno. Má. Přesto je voda všude – vypadá to na svlečené gumičky ve spojkách. 24:46 (PP 21:27), 19. místo.

 

    Kdo jiný může zakončit kategorii mužů než domácí – Bezděkov pod Třemšínem „B“. Voda jde dopředu příliš rychle a celé hadicové vedení tím totálně vykrátí, nedokončí – NP. Strojník ale přece jen něco stíhá: voda stříkající z nezavřeného kohoutu na mašině skropí všechny kolem stojící diváky…

 

     Přestávka mezi kategoriemi je možná až zbytečně dlouhá. Půlhodina je sice podle pravidel povolená, nicméně vzhledem k časovému skluzu do jakého jsme se s tolika mužskými mančafty dostali, je každé další prodlužování hrou o nervy. A rozhodčí by se jistě stihli občerstvit a vrátit na svá stanoviště dřív. I když…vzhledem k neustálým dlouhým frontám u venkovního i vnitřního občerstvení to zase tak jisté není. Na druhou stranu aspoň by to pak bylo i v jejich zájmu zbytečně se nezdržovat.

     Ono to totiž dneska ani na dráze vůbec neodsejpá! Že je tu víc družstev než obvykle? To ano. Ale stejný počet se už letos na lize vyskytl, a přesto to tehdy setečtí pořadatelé dokázali ukočírovat, aniž by se krátil čas přípravy na základně. Ačkoli ani to by možná v tomhle případě nebylo od věci, každá ušetřená minutka je znát…

     Snad si z toho pořadatelé (samozřejmě nejen ti dnešní) vezmou ponaučení pro příští kola, zejména na příští sezónu.

 

     Kategorii žen otevírají místní – Bezděkov pod Třemšínem. Ulitý start, nový pokus, béčka za běhu, nabíračka se nějak nemůže trefit. Po nemalém prostřiku to s nimi nevypadá moc dobře. Naštěstí mají díky technické závadě na časomíře možnost útok opakovat. Napodruhé už se nenechají rozhodit domácím prostředím a stříbrný tým z Brdské ligy 2008 nám ukáže, že opravdu umí – 21:35 (LP 19:86) a těsně pod stupni vítězů – 4. místo.

 

     Trojanda ze Strýčkovic zapojuje na poslední chvíli, béčko až za běhu. Strojnici očividně moc nezajímá, co se děje vpředu a opět proudařky doslova utopí, když bez mrknutí na dráhu přidá plyn. Obě pak prostříkají – 23:16 (LP 20:33), 7. příčka.

 

     Ani Hornímu Hradišti se nedaří. Pravá proudařka nezapojí už na základně. Zdrží se. Závodnice s rozdělovačem na ni solidárně počká, což celý útok ještě prodlouží. Na druhou stranu aspoň dokončí – 23:56 (LP 22:28) a 8. místo.

 

     Děvčata ze Strážova jako by se bála převýšení dráhy, nijak to neženou a vodu pouští dopředu dost dlouho. Svůj tak trochu nestandardní útok zakončí prostřiky na obou proudech – 26:99 (PP 26:67) a místo 10.

 

     I do ženské kategorie nakouknou návštěvnice z Brdské ligy. SDH Radětice – letos skončily v celkovém hodnocení na 3. místě. Stejně jako Strážov čekají s vodou příliš dlouho, i tak zaklekává levá proudařka hodně daleko od čáry nástřiku a výsledek tomu odpovídá – 27:09 (PP 22:86, 11.

 

     Únětické ženy jdou na to s rozvahou. Pohodový zadek, v kádi vteřinku počkají a strojnice posílá uvážlivě vodu dopředu. Nebýt prostřiku na PP, mohla to být aspoň bramborová, takhle se musí s 22:75 (LP 20:99) spokojit s 6. místem.

 

     Holky ze Seče už se největší krizí prokousaly a zase jim to běhá. Nabíračka má sice trochu problém narazit, ale podaří se. Hadicové vedení ukázkově natáhnou, voda je vpředu raz dva – 21:64 (PP 20:74), 5.příčka.

 

     Z Brdské ligy k nám zabloudí SDH Líchovy. Jsme zvědavi, co holky předvedou. V Brdské lize se neúčastnily všech kol, přesto neskončily nikde na chvostu. Při útoku se jim podaří záhadně zamotat céčkové hadice, takže mají co dělat, aby aspoň sundaly – 40:30 (PP 37:03), 12. místo.

 

     Štěstí dnes vyloženě nepřeje Hůrkám. Košařka šroubuje na třikrát, trojanda zaspí na základně. Ve finále zůstává pravá proudařka po boji s vodou zdivočelou hadicí a ošklivém pádu ležet na zemi. Vypadá to zle, všichni mají obavy, aby byla v pořádku. Naštěstí se s pomocí ostatních jakž takž posbírá, ale holky už svůj útok  nedokončí – NP.

 

     Přestože vyběhané závodnice z Mrtníku přišly po nepříjemném úrazu o jednu z proudařek, holky jsou všestranné a okamžitě to seběhaly nově. Předvedou koukavý útok bez očividných chyb a s časem 20:28 (PP 19:37) si suverénně doběhnou pro 3. místo.

 

     Skvělý útok sledujeme v podání Bučí. Jsou to opravdové závodnice. Nenechaly se odradit neúspěchy z poslední doby ani včerejším fiaskem a pouští se s vervou do boje s nelehkou dráhou i sebou samými. Spojky klapnou, výborně rozběhnuto. S časem 19:62 (PP 18:39) si doběhly pro 1. místo!

 

     Trochu neučesaně dnes působí útok Poděvous, které uzavírají startovní listinu. Pravá proudařka zaváhá na spoji už u základny, levá musí vteřinku počkat a obě vybíhají těsně před trojákem. Zaklekávají s výstřikem, ale jsou příliš daleko od čáry, prostřik je téměř nevyhnutelný – 19:64 (LP 18:68).

 

     Závěrečný nástup se po nekonečném odpoledni stává nutným zlem. Nic naplat, slunce se už pomalu kloní k západu a v neděli kvečeru už se každý vidí spíš doma než stále stoje na trávníku závodní dráhy v Bezděkově pod Třemšínem. Únava a rozladění po dlouhém dni pak závodníkům trošku kazí dojem ze sympatických hodnotných cen a pohárů. Tradiční bezděkovské bábovky samozřejmě nechybí.

 

     Pohár za 1. místo zůstává doma v Bezděkově pod Třemšínem – 18:24. Na 2. místě Únětice 18:45 a na 3. Brodeslavy 18:71.

 

     ženské kategorii si „zlatou“ odváží Bučí 19:62, na 2. místě Poděvousy 19:64 a na 3. Mrtník 20:28.

 

     Nejrychlejším proudařem se stává PP z Bezděkova pod Třemšínem – „Max“ 17:97 a proudařkou PP z Bučí – „Koby“ 18:39.

 

     Už je to odběháno, už je to hotovo! Nevídáno, neslýcháno, zítra začnem nanovo… Ne, ne, zítra nezačneme! Právě máme za sebou předposlední 13. kolo a na dráze se opět sejdeme až za 14 dní v Hůrkách na ukončení letošího ročníku Západočeské hasičské ligy VPO CUP 2008



Související články:
14. kolo ZČHL Hůrky 13. 9. 2008 (14.10.2008)
12. kolo ZČHL Horní Hradiště 30. 8. 2008 (11.09.2008)
11. kolo ZČHL Bílenice&Dražovice 3. 8. 2008 (29.08.2008)
10. kolo ZČHL Kout na Šumavě (20.08.2008)
8. kolo ZČHL Nekmíř 26. 7. 2008 (06.08.2008)
7. kolo ZČHL Strážov 20. 8. 2008 (31.07.2008)
6. kolo ZČHL Janovice nad Úhlavou 19. 7. 2008 (25.07.2008)
5. kolo ZČHL Poděvousy 28. 6. 2008 (18.07.2008)
4. kolo ZČHL Krašovice 22. 6. 2008 (30.06.2008)
3. kolo ZČHL Bučí 21. 6. 2008 (27.06.2008)
2. kolo ZČHL Seč 1. 6. 2008 (12.06.2008)
1. kolo ZČHL Horní Lukavice (05.06.2008)
Zimní příprava..... (20.04.2008)
Rada ZČHL pro rok 2008 (21.11.2007)

3621 přečtení | Komentářů: 0 | Komentovat | Info-mail | Tisk

 
 
  Hledej v článcích
Rozš. hledání

  Reklama
Firesport - vše pro požární sport
Rocková kapela 365


  Diskuze
 VHL Horni Lidec 11.8.2012
 co pro lepší uchycení savice
 Hledáme spolumoderátora soutěže
 Elastické kalhoty
 11. ročník nočnej hasičskej súťaže Mostište -28. júla 22:00


Copyright © 2002 Haka Graphics. Všechna práva vyhrazena.
Žádná z částí webu Firesport nesmí být použita bez souhlasu autorů.
Novinky Extraliga ČR v požárním útoku Ligy požárním útoku Diskuze o požárním sportu a vše s ním související Soutěže, které nespadají do seriálů jednotlivých lig Pozvánky na soutěže Chat pro pokec o požárním sportu Fotografie z hasičských závodů Videa požárních útoků ke stažení Nabídka výrobků pro požární sport Odkazy na ostatní hasičské stránky Sekce, kde jsou příspěvky nezařaditelné do předchozích odkazů