Firesport
Firesport
   Firesport soutěže    

  Ročník 2011
 Výsledky soutěží
 Rozpis soutěží
 Celkové pořadí

  Kalendář soutěží
 PočeniceSoutěž se již konala. 21.5.
 LudslaviceSoutěž se již konala. 28.5.
 KarolínSoutěž se již konala. 4.6.
 RymiceSoutěž se již konala. 5.6.
 RychlovSoutěž se již konala. 11.6.
 TučapySoutěž se již konala. 19.6.
 Nová DědinaSoutěž se již konala. 16.7.
 LoukovSoutěž se již konala. 24.7.
 NětčiceSoutěž se již konala. 30.7.
 Podhradní LhotaSoutěž se již konala. 7.8.
 DobroticeSoutěž se již konala. 13.8.
 VítoniceSoutěž se již konala. 27.8.
 PravčiceSoutěž se již konala. 3.9.

  Jiné ročníky
 Ročník 2010
 Ročník 2009
 Ročník 2008
 Ročník 2007
 Ročník 2006
 Ročník 2005
 Ročník 2004
 Ročník 2003

  Webmaster

 
 
 Silný vítr potrápil týmy na zakončení PHL ve Vítonicích 9. 9. 2007  
Autor: Roman Skácel  17. 09. 2007
     V neděli 9. 9. 2007 od 10,00 hodin ráno probíhal ve Vítonicích XXII. ročník pohárové soutěže "O putovní pohár starosty SDH Vítonice" v požárním útoku, který byl také posledním závodem zařazeným letos do Podhostýnské hasičské ligy. Na závodiště u kulturního domu se sjelo celkem 18 družstev mužů a 6 družstev žen. V mužské kategorii již bylo o celkovém vítězi PHL 2007 rozhodnuto, ale v ženské se čekal napínavý boj mezi tými SDH Holešov, SDH Rymice a SDH Loukov.
 


     

Počasí v neděli ráno značilo spíše podzim, protože foukal poměrně silný vítr, obzvláště u terčů, což nakonec v obou kategoriích značně zamíchalo s pořadím. Po krátkém přivítání představiteli obce a místního SDH a krátké poradě velitelů mohla samotná soutěž začít.

Jako první si věci na základnu připravoval domácí tým mužů z Vítonic. Ten ale jako první doplatil na velmi silný vítr na terčích a prostřik na PP znamenal výsledný čas 21,66s což stačilo až na 10.místo.

Jako druhý se připravoval stále se zlepšující tým z Nové Dědiny (KM). Po velmi solidním rozběhu se terče zastavily – LP 18,46s a PP 18,58s, což nakonec znamenalo bronzovou příčku v nedělním závodě.

Třetím týmem chystajícím se na základně byl průběžný druhý tým v hodnocení PHL 2007, a to SDH Karolín. Velmi nadějně nalitá voda, ale chyba v podobě dříve puštěného béčka zkrátila proudaře a ačkoliv na PP se čas zastavil na 17,75s, tak LP v kombinaci se silným větrem svůj terč nesestřelil a tím pádem se u tohoto týmu zapisovalo N.

Tímto získal šanci průběžný třetí tým v PHL, a to Přílepy A, aby se pokusil atakovat celkovou druhou příčku v seriálu letošního ročníku. Další týmy, které následovaly po Karolínu – Hlinsko u Lipníka (PR), také prostřik díky silnému větru na LP 21,93s, přitom PP 18,13s; další tým, vítěz letošního ročníku Rychlov A bohužel nepotvrdil formu závěru sezony a zapisoval výsledek N, stejně tak zapisoval N mladší tým Rychlova B, který pro změnu doplatil na únavu materiálu – prasklá savice.

Jako šestý se na základnu chystal tým Olšovce (PR), letošní vítěz VC OSH Přerov, takže se očekával další solidní výkon. Kvalitní rozběh a hlavně doběh proudařů až k čáře stříkání a následný výborný sestřik znamenal výsledný čas 17,45s, což ho zařadilo na první místo, na kterém zůstal až do konce soutěže a odvezl si putovní pohár starosty SDH Vítonice.

. Sedmým startovním družstvem byly již zmíněné Přílepy A, které se ve velkém soustředění začaly chystat na základnu. Po startu ale chyboval levý proudař, který po problémech na základně již nestačil svou ztrátu dohnat a výsledný čas 26,39s bral nakonec pouze 4 body do PHL, což nestačilo na druhý Karolín a musely se letos spokojit „pouze“ s celkovým třetím místem.

Po Přílepech se začaly připravovat Bořenovice, které měly několik posledních soutěží hodně smolných, ačkoli předchozí den si odvezly z Hřivínova Újezdu (ZL) hezké druhé místo. Silný vítr ale neustával, a tak i toto družstvo se nespokojilo se svým výsledkem, když levý proudař, stejně jako při výpomoci u družstva Karolína, prostříkal a jeho výsledný čas 22,67s připsal na jejich bodové konto 5 bodů a tak dvojnásobný vítěz PHL letos skončil celkově na 5.místě.

Další týmy – Podhradní Lhota 20,24s; Rychlov B – N;

do Vítonic také zavítalo družstvo ze vsetínska – Babice, které také „pohřbil“ vítr na levém proudu a jejich výsledný čas 20,25s (PP 17,92s) znamenal 7.místo v soutěži.

Následovaly Dobrotice, které po chybě levého proudaře zapisovaly výsledný čas 40,18s a celkově 8.místo v PHL 2007. Solidní výsledek předvedly také rozjíždějící se Tučapy, které skončily s časem 20,78s, za což jim bylo připsáno 10 bodů do tabulky.

Domácí tým Vítonic  poskládal také B-tým, který se chtěl na své půdě předvést. Avšak opět problém levého proudu a čas 48,65s nedokázal promluvit do výsledků a skončil až na 15.místě. Dalším v pořadí se chystal tým z Dětkovic (PV). Výsledný čas tohoto týmu byl 19,92s a znamenal 4.místo v soutěži.

Další v pořadí – Počenice 21,51s a 9.místo v soutěži a celkové 11.místo v PHL.

17. startujícím byl mladý ambiciózní tým z Kunovic (VS). Jejich výsledný čas 20,06s znamenal 5.místo ve Vítonicích.

Jako poslední se na základnu chystal jediný zástupce zlínského okresu, a to Vrbětice (ZL), letošní 3.tým ve ZLPS. Toto družstvo si vzalo ponaučení z předchozích nezdarů se silným větrem od ostatních týmů, počkalo malinko s vodou vzadu a to se jim vyplatilo na terčích, které sestříkly téměř shodně LP 17,97s a PP 17,99s, za což si odvezly nakonec 2.místo.

Tímto byla ukončena kategorie mužů a také celý ročník PHL 2007.

Po tradiční malé technické přestávce na předělání terčů mohla začít kategorie žen, která byla před touto soutěží velmi vyrovnaná v průběžném pořadí. Začínaly holky z Holešova, které na začátek předvedly velmi pěkný útok, až na malý prostřik na pravém proudu, který sestříkly s časem  20,86s. A tak se čekalo, jak na tento čas budou reagovat ostatní soupeřící týmy.

Další se chystaly holky z Machové (ZL), které ale po problémech na „béčkách“ svůj útok nedokončily. Holky z Podhradní Lhoty se chystaly na základnu jako třetí ženský tým v pořadí. Jejich výsledný čas 21,17s nakonec bral 3.místo v soutěži a pro holky znamenal již jisté 4.místo v celkovém pořadí PHL.

Jako další se chystalo na start mladičké družstvo žen z Prusinovic. S výsledným časem 21,67s byly holky spokojeny a tento čas nakonec znamenal 4.místo.

. To už se ale všichni soustředili na družstvo, které se připravovalo na základnu jako páté v pořadí, a to ženy z Rymic, které chtěly atakovat výsledný čas žen z Holešova a tím si zajistit letošní vítězství v letošním ročníku PHL. Útok vypadal rozběhlý velmi pěkně, čas levého proudu 18,76s , ale velký prostřik na pravém s časem 25,38s bral ve Vítonicích až 5.místo a tím odsunul tým Rymic nakonec „až“ na 3.místo v celkovém umístění PHL.

Jako poslední ženský tým se připravoval tým z Loukova. Letošní 5.nejlepší tým Velkopopovický kozel Extraligy ČR v pož. útoku mohl ještě značně zamíchat pořadím. Jejich osobitý výkon a odhodlání vyhrát se projevil na výsledku a výsledný čas 19,06s jim nakonec stačil na vítězství v soutěži ve Vítonicích.

Jelikož se tímto výsledkem dotáhli bodově na ženy z Rymic, musely se podle pravidel přepočítat dosažené vítězství, kterých dosáhly během sezony a tým s větším počtem vítězství pak zvítězil. V tomto případě na tom byly lépe ženy z Loukova, takže skončily v konečném součtu PHL na druhém místě před Rymicemi. Z celkového vítězství se nakonec tedy radovaly ženy SDH Holešov, které dosáhly 90-ti bodů. Než se spočítaly všechny výsledky, jak ze soutěže, tak i celkové pořadí, tak se podle hlasovacích lístků od jednotlivých družstev sestavily All stars týmy – u mužů A a B, u žen jeden. Všechny tři All stars týmy běželi na 2 B.
Sestavy All stars týmů:
Muži PHL 2007 A:
koš – Roman Hradil, SDH Rychlov A,
nalívač – Tomáš Zábranský, SDH Rychlov A,
strojník – Petr Čtvrtek, SDH Rychlov A (samozřejmě se svým strojem),
béčka – Tonda Pavelec, SDH Bořenovice,
rozdělovač – Pavel Sklenář, SDH Přílepy A,
levý proud – Ondra Mrnuštík, SDH Přílepy A,
pravý proud – Pepa Fiala, SDH Karolín

Muži PHL 2007 B:
koš – Petr Grygera, SDH Bořenovice
nalívač – Libor Kašpárek, SDH Bořenovice
strojník – Luďa Zavadil, SDH Karolín
béčka – Honza Kozák, SDH Rychlov A
rozdělovač – Michal Crhák, SDH Tučapy
levý proud – Karel Strýc, SDH Nová Dědina
pravý proud – Martin Láník, SDH Nová Dědina

Ženy PHL 2007:
koš – Jana Olivíková, SDH Loukov
nalívačka – Lenka Tomečková, SDH Loukov
stroj – Věra Malošíková, SDH Rymice
béčkařka – Simona Nevřalová, SDH Rymice
rozdělovač – Iveta Perůtková, SDH Loukov
levá proudařka – Katka Palová, SDH Holešov
pravá proudařka – Zuzka Čepelková, SDH Rymice

Jako první se na základně připravoval All stars tým žen. Nalívačka v podání Loukovaček, rymicky podaná voda dopředu a pak se čekalo, jak ukáží svůj um proudařky. Bohužel na pravém proudu se Zuzka z Rymic trochu zapomněla a z velké dálky se jí podařilo sestřelit terč až v čase 40,79s. Katka Palová z Holešova sestříkla levý terč v čase 20,94s. Ale i tak sklidil All stars tým žen mohutný aplaus a po dokončení útoku si mohl přijít na tekutou odměnu na startovní čáru, kterou pro ně připravili pořadatelé z Vítonic.

Druhým v pořadí byl All stars tým mužů B. Bořenovská nalívačka dvojice Peťa a Libor, strojník se svým strojem v podání Ludvy z SDH Karolín, béčka roztáhl solidně meloun z Rychlova, na rozdělovači Michal Crhák z Holešova a oba proudy v podání Nové Dědiny znamenaly výsledné časy LP 16,16s a PP 15,65s. Také tento tým si vysloužil ovace od díváků a přišel si pro tekutou „jelcinovou“ odměnu.

No a to už se pomalu připravovalo to nejlepší z PHL 2007 v podání All stars týmu mužů A. Blesku rychlý koš v podání Romana Hradila z Rychlova A, tak jako nalívačka i se strojníkem, béčka roztáhl Tonda z Bořek, rozdělovač Anděl z Přílep a pak proudaři. Na levém proudu Ruben z Přílep sestříkl terč s časem 14,88s a na pravém proudu Pepa z Karolína rovných 15,00s. Takže výborné zakončení PHL 2007.

Pak tedy mohlo začít samotné vyhlášení výsledků soutěže „ O putovní pohár starosty SDH Vítonice“ a následně také vyhlášení celkového pořadí v seriálu PHL 2007 ( výsledky zde psát nebudu, můžete se na ně podívat v sekci Podhostýnská liga na tomto webu www.firesport.cz ). Po sprškách šampaňského, focení a oslavných pokřiků, vzájemného přání a děkování si mezi sebou skončil letošní náročný ročník Podhostýnské hasičské ligy.

Vítězný tým žen SDH Holešov 2007

Vítězný tým mužů SDH Rychlov A 2007

A pár dalších fotek při zakončení PHL 2007.

Pokud bych ho mohl zhodnotit svým jménem, tak si myslím, že letošní ročník posunul pozici PHL o nějaký ten krok dopředu a to je jenom dobře. Schůze rady PHL by se měla konat někdy v měsíci listopadu, takže určitě budou všichni dopředu vyrozuměni, kdy a kde se bude konat, aby si mohli připravit své poznámky. Doufám, že jsem Vás letos svými články moc nenudil ( vím, že jich moc sice nebylo ), že se Vám líbily i včetně vkládání výsledků a pokud se nic zvláštního nestane a nebudete proti, tak bych se o to pokusil i příští rok.
                                                          Skejsy – SDH Karolín




Vítonice - 9.9.2007

O putovní pohár starosty SDH

 Okres  Kroměříž  
 Terén  povrch rovný, začátek asi 60 m asfalt, konec dráhy travnatý 
 Terče  sklopné 
 Poznámka  dráha 3 B, začátek 9,30 hod 


muži

   Družstvo  Okres  1. terč  Výs. čas 
1. Olšovec  PR  17.27L  17.45 
2. Vrbětice  ZL  17.97L  17.99 
3. Nová Dědina  KM  18.46L  18.58 
4. Dětkovice  PV  19.12L  19.92 
5. Kunovice  VS  19.13P  20.06 
6. Podhradní-Lhota  KM  19.56L  20.24 
7. Babice  VS  17.92P  20.25 
8. Tučapy  KM  20.56P  20.78 
9. Počenice  KM  21.20L  21.51 
10. Vítonice  KM  18.76L  21.66 
11. Hlinsko-u-Lipníka  PR  18.13P  21.93 
12. Bořenovice  KM  18.98P  22.67 
13. Přílepy  KM  25.20P  26.39 
14. Dobrotice  KM  21.77P  40.18 
15. Vítonice B  KM  23.98P  48.65 
16. Karolín  KM  999999.00  N 
16. Rychlov  KM  999999.00  N 
16. Rychlov B  KM  999999.00  N 


ženy

   Družstvo  Okres  1. terč  Výs. čas 
1. Loukov  KM  18.72L  19.06 
2. Holešov  KM  18.27L  20.86 
3. Podhradní-Lhota  KM  19.03P  21.17 
4. Prusinovice  KM  21.62P  21.67 
5. Rymice  KM  18.76L  25.38 
6. Machová  ZL  999999.00  N 


Související články:
Napínané finále Podhostýnské hasičské ligy 2011 (06.09.2011)
Velkopopovický kozel Extraliga ČR v požárním útoku / Podhostýnská hasičská liga 30.8.2009 Pravčice (11.09.2009)
13.6.2009 Rychlov - PHL 2009 (18.06.2009)
Třetí kolo Podhostýnské hasičské ligy 2009 - 6.6.2009 KAROLÍN (10.06.2009)
První kolo PHL 2009 - 23.5.2009 Počenice (27.05.2009)
Závěrečná soutěž PHL 6.9.2008 ve Vítonicích (30.09.2008)
3.8.2008 Podhradní Lhota - PHL 2008 (06.08.2008)
Přílepy 12.7.2008 - PHL 2008 (18.07.2008)
Třetí soutěž PHL 2008 - 14.6.2008 Rychlov (16.06.2008)
Druhá soutěž PHL 2008 - Karolín 7.6.2008 (10.06.2008)
První soutěž PHL 2008 v Ludslavicích (05.06.2008)
Jarní schůze Rady PHL 2008 (25.03.2008)
Další "double" v Rychlově 16. 6. 2007 - PHL (23.06.2007)
Karolín 9. 6. 2007 - III. kolo PHL (14.06.2007)
První sednáctka v Počenicích 2. 6. 2007 na PHL (07.06.2007)
První závod Podhostýnské hasičské ligy 2007 (05.06.2007)

8796 přečtení | Komentářů: 1 | Komentovat | Info-mail | Tisk | Zdroj: Skejsy

 
 
  Hledej v článcích
Rozš. hledání

  Reklama
Firesport - vše pro požární sport
Rocková kapela 365


  Diskuze
 VHL Horni Lidec 11.8.2012
 co pro lepší uchycení savice
 Hledáme spolumoderátora soutěže
 Elastické kalhoty
 11. ročník nočnej hasičskej súťaže Mostište -28. júla 22:00


Copyright © 2002 Haka Graphics. Všechna práva vyhrazena.
Žádná z částí webu Firesport nesmí být použita bez souhlasu autorů.
Novinky Extraliga ČR v požárním útoku Ligy požárním útoku Diskuze o požárním sportu a vše s ním související Soutěže, které nespadají do seriálů jednotlivých lig Pozvánky na soutěže Chat pro pokec o požárním sportu Fotografie z hasičských závodů Videa požárních útoků ke stažení Nabídka výrobků pro požární sport Odkazy na ostatní hasičské stránky Sekce, kde jsou příspěvky nezařaditelné do předchozích odkazů